Las virtudes de las cazuelas de barro

Una tradición que no se tendría que perder

Estimados compañeros, hace un tiempo que os sigo y hoy os quería comentar un tema del cual encuentro que se habla poco cuando hablamos de cocina. Me refiero a los tipos de cazuelas que utilizamos cuando cocinamos.

Bien yo en concreto quería comentar mi experiencia personal. El hecho es que ya hace bastante tiempo que me he acostumbrado a utilizar cazuelas de barro para casi todo. Por mi gusto, las comidas en general son más bonos en estos recipientes.

Yo lo recomiendo. Estos tipos de cazuelas, las podemos encontrar hoy en día, a las tiendas de los chinos a muy buen precio. El secreto estar en poner debajo un difusor de hierro si cocináis con gas. Por otro lado, estas cazuelas retienen muy bien el calor y obligan a la práctica del «slow food», corriente a la cual me adhiero.

Las cazuelas de barro son muy fáciles de limpiar, y solo tienen uno pero: se rompen (se agrietan) con relativa facilidad y también me dieron el consejo que no las pongas al horno.

Yo por si acaso no he hecho.

Os escribo para comentar esto porque tengo la percepción que muy poca gente las utiliza, ojalá esté errado!

Salud,
Robert

 

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

2 comments

Benvolgut Robert,

agraïm que ens hagis fet arribar aquest correu. I sí, et dono la raó. Les cassoles, i els recipients en general, són una part imprescindible de la cuina i els sabors. Jo també sóc de les partidàries del ‘slow food’, però no només necessàriament per a la cocció. Especialment per a la degustació i consum. Com bé dius, les cassoles de fang ajuden a mantenir una temperatura d’escalfor adequada que ajuda a una cocció homogènia, i els dóna un gust particular.

També és cert el que dius, es trenquen amb facilitat. De trucs per a que no es trenquin, n’he sentit inimaginables. Un amic cuiner però, em va explicar que l’infablible és submergir-les en aigua freda tota la nit, abans d’estrenar-la. L’endemà s’ha de fregar amb all i un rajolí d’oli per a que es tanquin els porus del fang. S’omple d’aigua, sal i vinagre i es deixa coure durant 15 minuts. I ja es podrà fer servir. Quant al fet de posar-les al forn, jo ho he fet, i no se m’han trencat. El que s’ha de procurar és que els canvis de temperatura no siguin sobtats.

Una altra qüestió que volia comentar és el tipus de foc que es fa servir. Quan jo vaig canviar la cuina de gas per inducció, vaig creure que mai més podria fer servir una cassola de fang, tot i que les de ferro colat m’han estat de molta utilitat. Però… l’existència d’uns difusors de calor permeten tornar a recuperar les cassoles de fang de l’àvia per a les cuines d’inducció.

Gràcies de nou pel teu correu.
I us recordem a tots els lectors que ens podeu fer arribar els vostres suggeriments, preguntes, receptes i fotografies de plats al nostre correu electrònic redacció@terrassanoticies.com

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.