Viquimarató catalana per a millorar els articles de la Viquipèdia

La viquipèdia en català va ser la segona en crear-se, després de l’original en anlgès

 

El Departament de Cultura i Amical Wikimedia organitzen aquest divendres dia 4, la I Nit de la Llengua al Món Digital. Aquesta jornada, de 18h a 00h, ha de permetre millorar i ampliar els articles sobre el català que figuren a la gran enciclopèdia oberta.

Una trentena de voluntaris treballaran des de la seu de la Direcció General de Política Lingüística.Els participants podran accedir al fons bibliogràfic i documental d’aquest centre, que és el més important d’Europa en matèria lingüística. Així mateix, tots els assistents podran disposar de connexió a Internet, bibliografia, una taula i una cadira. D’altra banda, els participants també gaudiran d’un sopar fred amb productes etiquetats en català. L’activitat s’inscriu en les polítiques de foment del català en el món digital impulsades per la Direcció General de Política.

L’edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l’anglesa, l’any 2011. Actualment, el  català ocupa la 15a posició en nombre d’articles a la Viquipèdia. La versió catalana de l’enciclopèdia oberta ha aconseguit el reconeixement de Viquipèdia perfecta, gràcies al fet que recull 1.000 articles amb contingut de notable qualitat. Enguany, Amical Wikimedia ha estat reconeguda internacionalment per la Fundació Wikimedia i és la primera associació acceptada que té un àmbit territorial que no coincideix amb un estat. Les persones interessades a participar-hi com a viquipedistes es poden inscriure a la pàgina següent:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquipèdia:Viquimarató_nit_digital 

 

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.