Tot a punt per la Mitja

Tot a punt pel tret de sortida de la Mitja Terrassa

El termini oficial d’inscripcions per a la Mitja Terrassa i la cursa Santi Centelles (5 km) finalitza dimecres.

Terrassa es prepara per rebre un dels esdeveniments esportius més rellevants de la ciutat, la Mitja Marató de Terrassa que se celebrarà el diumenge 21 de gener de 2018, a partir de les 10 hores. Arriba la dinovena edició de la Mitja Marató de Terrassa i tretzena cursa popular Santi Centelles.

Els dies previs a la cursa, és habitual veure atletes pel carrer de la ciutat que ultimen la seva preparació i que denota que s’acosta la celebració d’aquesta important prova atlètica.  Com també és habitual la celebració de la gala que presenta oficialment una nova edició de la Mitja de Terrassa i la cursa Santi Centelles.

La Gala de la Mitja s’ha celebrat al Centre Cultural Terrassa davant, aproximadament, unes cinc-centes persones que van assistir a aquest acte  on es va detallar com serà aquesta dinovena Mitja Terrassa i tretzena cursa popular Santi Centelles.

Dirigida pel periodista terrassenc, David Marcet, l’acte es va iniciar amb la interpretació en directe de l’himne de la Mitja Marató a càrrec dels músics Dani Garcia (piano), Martí Sánchez (bateria), Jordi Martínez (guitarra), Alexis Cabrillana (baix) i la veu de Salva Racero qui va donar la benvinguda a la 19a Mitja Terrassa. Músics que van acompanyar a l’acte amb la interpretació de reconegudes peces musicals. Seguidament és va passar l’espot de participació  a la prova.

Marcet  va donar a conèixer als assistents les principals novetats que presenta aquesta edició de la Mitja, destacant els tres eixos fonamentals de l’entitat organitzadora, l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT), Esport-Solidaritat-Ciutat. Aquesta dinovena edició destaca principalment la Ciutat.

Aquesta introducció de benvinguda va donar pas als diferents reconeixements, entre ells, i el més emotiu, el Premi Noel Otero que compleix la seva 15 edició. El doctor  Josep Salvador, president del jurat que atorga aquest premi, abans de fer públic el guardonat, va explicar la finalitat d’aquest guardó que va néixer l’any 2004 després de la pèrdua, per malaltia, d’una persona molt vinculada des dels inicis de la Mitja Marató, el jove Noel Otero, i que vol premiar a persones o entitats molt relacionades amb aquesta cursa. Xavi Planas, membre de l’AEMMT, va rebre el 15è Premi Noel Otero.

Un altre reconeixement va ser per un dels grups de cultura que participen habitualment amb la Mitja Marató, els Castellers de Terrassa, premi recollit pel seu president, Ilde Rojas.

La gala també va comptar amb la participació de la cantant i actriu Mone que va interpretar durant la vetllada algunes peces musicals.

Abans de donar pas als parlaments, el presentador de la gala va donar a conèixer una de les principals variacions que experimenta aquesta dinovena Mitja Terrassa i tretzena cursa Santi Centelles, la variació del circuit especialment en la seva sortida i arribada. També va presentar al nou director tècnic de la cursa, el prestigiós atleta olímpic i participant el les darreres edicions de la Mitja, Carles Castillejos.

Els parlaments van estar a càrrec del president de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa, Sr. David Otero, i l’alcalde de Terrassa, Sr. Alfredo Vega.

Otero va iniciar el seu discurs donant la benvinguda als presents, i en especial al polític Josep Rull, present en la sala, i que ha participat en varies edicions de la Mitja Marató. El màxim responsable de l’AEMMT va destacar els seus sentiments per la ciutat, “sóc terrassenc i no visc a Terrassa però aquesta llunyania fa que s’estimi més les coses i més la meva ciutat.” Otero va explica com va néixer la Mitja “fa 20 anys aquell grup d’amics varem tenir un somni, que la nostra ciutat tingués una cursa de fons”. Finalitzant la seva intervenció agraint el suport de la ciutat i especialment a l’Ajuntament de la ciutat “Gràcies a l’Ajuntament de la ciutat. Tot aquest projecta no l’haguéssim pogut realitzar sense aquestes persones, entitats i empreses, però també els voluntaris amb molta gent anònima. La Mitja Marató és patrimoni dels terrassencs”.

L’alcalde de Terrassa, Sr. Alfredo Vega també va agrair la presència del polític terrassenc, Josep Rull. Vega va destacar els números de la Mitja, “ estem a punt de celebrar la dinovena edició de la Mitja,  més de 400 km de curses, entre 60-65 mil participants, més de milers de col·laboradors. Magnituds molt importants per una ciutat esportiva i olímpica. La Mitja és un dels grans fenòmens esportius nascut en el segle XXI, no només per les xifres sinó pel seu prestigi.” Per l’alcalde egarenc “la Mitja ha estat sempre un repte i un orgull de ciutat. Ha implicat a tots i a l’Ajuntament que ha estat, està i estarà”. Vega va finalitzar el seu discurs agraint a l’AEMMT “gràcies per la vostra pasió per Terrassa i per l’esport. Una ciutat millor per tothom”.

Alfredo Vega va rebre de mans del president de l’AEMMT, Sr. David Otero, una reproducció escultòrica en agraïment per la implicació de l’Ajuntament de la ciutat amb aquesta prova.

El punt final de la gala va ser musical amb la participació del grup de músics, Salva Racero, la Mone i un grup de ballarines de l’escola de dansa Julieta Soler, dirigides per Carmen Hernández, interpretant i ballant l’himne de la Mitja Marató.

Les Inscripcions de la Mitja i la cursa Santi Centelles (5km)

El termini oficial d’inscripcions per participar en la Mitja Marató de Terrassa i la Cursa Santi Centelles finalitza dimecres, 17 de gener de 2018, a les 20 hores, i es poden realitzar a través de la web www.mitjaterrassa.org

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.