Terrassa també tindrà escola de Circ

L’Ajuntament de Terrassa finalitza les obres per a la instal·lació de l’Escola de Circ Tub d’Assaig 7.70 al Condicionament Terrassenc

L’espai s’ha adequat per tal que l’entitat pugui dur a terme el seu projecte i la programació d’activitats des de les vessants artística, pedagògica i social

La despesa total del projecte s’ha situat entorn als 200.000 euros

Aquest mes de juny han finalitzat les obres d’adequació per acollir l’Escola de Circ Tub d’Assaig 7.70 en un espai de l’Edifici del Condicionament Terrassenc. L’Ajuntament de Terrassa dona així resposta al seu compromís per donar suport a les Arts Escèniques i el circ a la ciutat i culmina un procés iniciat l’any 2015 amb la signatura d’un protocol d’intencions entre l’Ajuntament de Terrassa i Tub d’Assaig per destinar un espai consensuat com a seu de l’entitat i perquè aquesta pugui desenvolupar les seves activitats com a escola de circ en les millor condicions.

Amb aquest objectiu, en els darrers mesos s’han dut a terme un conjunt d’actuacions destinades a la millora i adequació de l’espai al Condicionament Terrassenc per tal que l’entitat desenvolupi les seves activitats amb les millors garanties. D’aquesta forma, s’ha dividit l’espai de 310 m2 en diferents zones, s’ha dotat la superfície d’un nou paviment i s’ha procedit a la construcció d’una solera estructural per poder instal·lar ancoratges tècnics destinats a la pràctica de diferents disciplines de circ. També s’ha fet el muntatge d’un pòrtic de tipus “truss” per poder dur a terme la pràctica d’exercicis aeris. D’altra banda, les actuacions també han contemplat la provisió de les instal·lacions necessàries per al bon funcionament de l’activitat com ara electricitat, mesures de seguretat contra incendis, emergència o enllumenat, entre d’altres.

L’execució del projecte ha estat encarregada a l’empresa Baldó i Associats Constructora, SL, i ha comptat amb un cost d’adjudicació de 176.610 euros (IVA Inclòs), amb una durada de les actuacions de cinc mesos. La despesa total del projecte, un cop comptabilitzats els estudis tècnics previs a l’execució de l’obra, s’ha situat entorn als 200.000 euros.

Amb la seva instal·lació en el nou espai ubicat al Condicionament Terrassenc, l’Associació Tub d’Assaig 7.70 podrà continuar i incrementar la seva programació d’activitats per tal de desenvolupar les seves tècniques des de les vessants artística, pedagògica i social, així com promoure les arts escèniques i el món de l’espectacle impulsant el circ com una eina de transformació social i cultural. L’Associació Tub d’Assaig 7.70 destinarà aquest nou espai a la formació, la creació i a la que serà la seu de l’Escola de Circ, així com també esperen rebre residències artístiques de diferents disciplines escèniques. Tub d’Assaig té previst mantenir en funcionament l’antiga seu social per dur a terme formacions complementàries.

L’Ajuntament de Terrassa treballa per convertir l’antic edifici industrial del Condicionament Terrassenc en un equipament sociocultural que esdevingui un nou pol d’atracció, obert a la ciutat, que reuneixi valors afegits relacionats amb el patrimoni històric i industrial de la ciutat, la difusió de la cultura popular i l’activitat d’empreses del tercer sector. El Condicionament Terrassenc acull actualment diferents grups de cultura popular de la ciutat, és la seu de l’alberg de persones sense sostre gestionat per Creu Roja i a curt termini també instal·larà la seva activitat Teixidors. D’altra banda, una part de l’espai disponible a l’edifici es destinarà al futur Centre de Cultura Popular i Tradicional on es contempla la construcció d’un espai expositiu, tallers, així com magatzems o sales de reunions entre d’altres serveis. Aquest projecte respon als diversos compromisos inclosos en la cinquena prioritat del Pla de Mandat 2015-2019, relativa a la cultura i la projecció de la ciutat.

El Condicionament Terrassenc va ser el primer condicionament públic de fibres i matèries tèxtils de tot l’estat. Va néixer l’any 1904, impulsat per un grup d’industrials de Terrassa, en un primer edifici situat al carrer del Nord. Amb el creixement de la producció tèxtil, els empresaris van inaugurar l’any 1916 en un solar del passeig del Vint-i-dos de Juliol un edifici de nova planta, més ampli i operatiu, obra de l’arquitecte modernista Lluís Muncunill. A finals dels anys 60 del segle passat, el Condicionament es va especialitzar en el laboratori d’anàlisi, evolucionant fins convertir-se en el Leitat (Laboratorio de Ensayos e Investigaciones Textiles). L’immoble va passar a ser propietat de l’Ajuntament l’any 2006

Author: Ajuntament de Terrassa

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.