Terrassa se suma al Dia per l’Alliberament LGTBI+ per estimar sense barreres, prejudicis i límits

Terrassa se suma al Dia per l’Alliberament LGTBI+ per estimar sense barreres, prejudicis i límits

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va assistir ahir al migdia a l’acte commemoratiu del Dia per l’Alliberament LGTBI+, que ha tingut lloc al Raval de Montserrat. La regidora de LGTBI+, Jennifer Ramírez, ha obert l’acte, en què ha intervingut també Lluís Rambla, activista històric del moviment i membre de l’Associació LGTB Terrassa. A l’acte han assistit també membres de la Corporació Local.

El Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans* i Bisexuals, anomenat inicialment Dia de l’Orgull, té el seu origen en els fets d’Stonewall Inn, que van tenir lloc el 28 de juny de 1969. Aquell dia, la comunitat LGTBI de Nova York va revoltar-se contra la policia per les batudes i detencions efectuades en un bar d’ambient anomenat Stonewall Inn. Les protestes van acabar amb ferits greus i nombroses detencions. La reacció de suport a les persones agredides va ser l’inici de la creació del Front d’Alliberament Gai.

L’acte d’ahir s’emmarca en l’Acord de Junta de Portaveus “per establir un calendari de diades internacionals emmarcades en l’àmbit de la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere que es commemorin a l’Ajuntament de Terrassa”. Durant tota la jornada, la bandera irisada lluirà a l’Ajuntament de Terrassa.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie «¿Extraterrestres?» a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.