La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, i la regidora de Salut de Terrassa, Eva Candela

Terrassa presenta un pla municipal per a la salut emocional dels joves

Eva Candela va remarcar que ‘és fer un salt qualitatiu per promoure una ciutat saludable’

La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, i la regidora de Salut de Terrassa, Eva Candela, van participar ahir, a la Masia Freixa, a la presentació del Pla de promoció de la salut emocional per a adolescents i joves de Terrassa. El pla consisteix a dissenyar accions de prevenció i intervenció ràpida de manera transversal, perquè aquest col·lectiu pugui adquirir tècniques i recursos per cuidar-se interiorment.

Segons es va explicar ahir a la presentació, els darrers estudis realitzats diuen que el 50 per cent dels trastorns comencen en l’adolescència i que un de cada quatre joves a Terrassa declara un estat d’ànim negatiu.

Aquest projecte, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i d’una seixantena de professionals de diferents àmbits de treball de la ciutat, proporciona els elements per esdevenir la base de la creació d’un model de treball exportable a altres municipis de la demarcació.

L’objectiu principal, segons va destacar la diputada Laura Martínez, és el de promoure la salut emocional i especialment «posar en relleu la importància de cuidar-se emocionalment i demanar ajuda quan es detecta patiment».

Així mateix, la regidora Eva Candela va remarcar que «és fer un salt qualitatiu per promoure una ciutat saludable».

L’Ajuntament de Terrassa fa anys que treballa per tal d’atendre els problemes de salut mental, però ara vol fer un pas més i impulsar aquest pla més específic per als joves.

Amb aquest projecte vol esdevenir ciutat de referència en la promoció de la salut emocional de les persones que hi viuen i hi conviuen i ser, segons va dir Candela, «una ciutat que posi de moda cuidar-se interiorment».

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.