TeC vol que es defensi la llibertat d’expressió

Terrassa en Comú presentarà un acord per defensar la llibertat d’expressió en els òrgans col·legiats i per evitar judicialització de la política

Terrassa en Comú presentarà un acord de Junta de Portaveus de l’Ajuntament per defensar la llibertat d’expressió en els òrgans col·legiats i per evitar judicialització de la política. La formació encapçalada per Xavi Matilla fonamenta aquest acord en base a l’article 19º de la Declaració Universal dels Drets Humans, que exposa que ‘la llibertat d’expressió de les persones és un dret fonamental’.

Segons TeC, en l’àmbit municipal i específicament els ajuntaments, els òrgans col·legiats i fonamentalment el Ple municipals, són els espais on els càrrecs electes, en representació de la ciutadania ‘tenen el dret i la responsabilitat d’aportar, confrontar i debatre idees polítiques’. Així doncs, per a la formació, aquests òrgans, ‘han de ser espais en els que les idees puguin ser exposades i defensades amb absoluta llibertat i sempre de manera respectuosa vers els altres’.

A més, manifesta que l’exercici d’aquesta consideració, a part de defensar un dret fonamental, ‘representa un clar exemple de cara a la ciutadania, de com les institucions públiques garanteixen els debats i els diferents posicionaments ideològics dels/les regidors/es, dels diferents grups municipals, i per extensió de totes les persones, de manera lliure sense que estiguin condicionats o intimidats per la possibilitat de trobar-te amb una denúncia judicial’.

Tot i això, TeC reconeix el dret de tota persona que pugui sentir-se calumniada per alguna de les intervencions realitzades al ple, a defensar-se judicialment. Però, manifesta que aposta per practicar i esgotar totes les vies possibles vinculades al diàleg, l’escolta i la mediació abans d’arribar a la judicialització dels conflictes, en clara referència a la denúncia presentada per quinze policies a la regidora Maria Sirventargumentant que aquest conflicte ‘s’hauria pogut evitar’.

 

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.