Setmana de festes universitàries al Campus de la UPC a Terrassa

Arriba el #xupxup, la Setmana Cultural del Campus de la UPC a Terrassa

Com ja és habitual a la primavera universitària vallesana, els primers dies de maig s’omplen d’activitats lúdiques, tecnològiques, culturals i esportives organitzades pels estudiants del Campus de la UPC a Terrassa. Aquestes activitats conformen la Setmana Cultural 2019 #xupxup, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de maig, amb un ampli programa d’activitats que inclou, a més de les ja tradicionals ‘Cursa pel Campus’ i el concurs de paelles, concerts de música en directe, campionats esportius, conferències i tallers, castells a càrrec de la colla ‘Els Bergants’, una Olimpíada de Drons i la segona edició del concurs tecnològic #tecnosuroESEIAAT. A més, un grup d’estudiants ha organitzat el ‘Punt Lila’, una iniciativa que té com a objectiu la prevenció i la denúncia d’actituds sexistes.

La Delegació d’Estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) ha organitzat, un any més, la Setmana Cultural del Campus de la UPC a Terrassa. Sota l’etiqueta #xupxup, els estudiants organitzaran prop de 40 activitats esportives, musicals, lúdiques, tecnològiques, divulgatives i de conscienciació social. El programa inclou les ja clàssiques ‘Cursa pel Campus’ (el 9 de maig, a les 11 h, a la Plaça del Campus) i el concurs de paelles (també el dia 9, al pàrquing de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT).

El dia 8 de maig, a la pista poliesportiva de l’ESEIAAT, tindrà lloc l’Olimpíada de Drons, organitzada pel Laboratory of Unmanned Aerial Systems (LUAS). Els drons que participaran en aquesta singular competició estan construïts pels estudiants de l’assignatura ‘Muntatge, configuració i vol de drons’ que imparteix el professor Oriol Lordan. Els aparells que participen a l’olimpíada hauran de superar un circuit aeri i una sèrie de proves per demostrar la seva precisió de moviments i capacitat de vol.

A més, la Setmana Cultural #xupxup acollirà, per segon any consecutiu i a la Sala d’Actes de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT, l’original concurs tecnològic #tecnosuroESEIAAT. Hi participaran 150 estudiants dels primers cursos del grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials que hauran de construir un enginy de molt baix cost per impulsar un tap de suro des d’una plataforma A fins un plataforma B, separades per 4.5 m. El concurs és formatiu i té com a objectiu posar en pràctica, d’una manera divertida, assignatures teòriques de primer curs.

Els castells també tenen el seu paper a la Setmana Cultural #xupxup: el 9 de maig, a les 12 h, la colla castellera del Campus Universitari de Terrassa, ‘Els Bergants’, realitzarà una exhibició a la Plaça del Campus.

El programa musical serà ampli i divers, amb molt protagonisme per a DJs: al pàrquing de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT hi actuaran The Glitch Hunters (el dia 7, a les 15 h), Mosh Lit (el dia 8, a les 12 h), Oscar Week (el dia 8, a les 15h), Mark Arritz (el dia 8, a les 17 h,), Carlos (el dia 8, a les 19 h). A la Plaça del Campus posaran música Sashik Anderson (el dia 9, a les 12 h) i Alpha Hunter (el dia 9, a les 15 h,). Pel que fa als grups musicals, el 9 de maig tothom que passi per la Plaça del Campus podrà escoltar en directe els The Talking Group (16.15 h), els Kronikal (17.30 h), els Bucaneros (18.45 h) i els Segona Mà (21 h).

La Setmana Cultural #xupxup també inclou conferències sobre diferents temàtiques, com ara la seguretat envers els incendis, l’emergència climàtica, o el tancament de les centrals nuclears. Els participants a la Setmana Cultural podran gaudir també de divertits tallers i concursos, com ara el concurs de coets d’aigua o una gimcana (el 8 de maig, a les 12.30 h al pàrquing de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT). Un simulador de conducció i una taller de defensa personal completen aquest apartat del programa d’activitats.

Pel que fa a les activitats esportives, la Setmana Cultural inclou tornejos de bàsquet, fútbol sala, pàdel i voleibol.

A més, un grup de 15 estudiants de l’ESEIAAT ha impulsat el Punt Lila, una iniciativa que com a objectiu la prevenció i la denúncia d’actituds sexistes. Aquest grup d’estudiants, identificats amb un braçalet de color lila, estaran presents a totes les activitats i atendran qualsevol queixa que pugui haver-hi d’actituds sexistes. A l’inici de cada concert, s’emetrà un missatge perquè els participants prenguin consciència contra aquests tipus d’actituds.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.