Cursa de Les Ciutats Terrassa

Uneixen forces per La Cursa de les Ciutats Contra el Càncer de Pàncrees

Per segon any consecutiu Consorci Sanitari de Terrassa, MútuaTerrassa, Ajuntament de Terrassa i Chelo Fernández uneixen forces per organitzar La Cursa de les Ciutats Contra el Càncer de Pàncrees

El 2018, Terrassa es va unir a la Cursa de les Ciutats contra el Càncer de Pàncrees, cursa multiciutat a escala Europea 100% solidària, on l’import de totes les inscripcions i donatius es destinen a la investigació d’aquest càncer a través de la dotació de beques. Amb tota la quantitat recaptada, entre totes les curses de l’any passat, es vàrem dotar dues beques de 77.000 €, una de les quals l’ha rebut el  l’Hospital Clínic.

Guardonada amb el premi Lluís Francino i Riera com a l’esdeveniment solidari millor organitzat a l’any 2018 a Terrassa, i sent la primera ciutat a Catalunya a organitzar aquest esdeveniment, aquesta segona edició s’estructura través de l’entitat sense ànim de lucre Associació Ciutat de Terrassa Contra el Càncer de Pàncrees J.A.F.M., la impulsora de la qual, Chelo Fernández, ha creat per promoure la iniciativa, tornant a comptar amb el suport de Consorci, MútuaTerrassa i Ajuntament de Terrassa.

Segons paraules de Jaume Boadas, Director Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa «La cursa suposa una manera de conscienciar la societat sobre el càncer de pàncrees,  i alhora ens ajuda a impulsar la recerca per poder ajudar als malalts a fer front a aquest càncer tan letal.»

Jaume Boadas (CST), Chelo Fernández (Associació Ciutat de Terrassa Contra el Càncer de Pàncrees J.A.F.M.), Yolanda Cuesta (MútuaTerrassa).
Jaume Boadas (CST), Chelo Fernández (Associació Ciutat de Terrassa Contra el Càncer de Pàncrees J.A.F.M.), Yolanda Cuesta (MútuaTerrassa).

Amb el suport de 1.453 persones de tota Catalunya inscrites l’any passat, Terrassa va ser la tercera ciutat en participació de les set ciutats que formen aquesta iniciativa i va aportar a les beques més de 16.000 euros.

Enguany el repte és superar el nombre d’inscripcions. Per aquest motiu el recorregut serà diferent i així permetrà augmentar la xifra de persones corredores; ja que a l’edició passada, l’èxit de participació va sorprendre l’organització i es va haver de tancar inscripcions 10 dies abans de la cursa. El punt de sortida i la celebració final es farà novament a la Plaça Nova de Terrassa, on es sortejaran premis que les empreses i les entitats han donat per col·laborar a l’esdeveniment, que l’any passat es van valorar en més de 3.000 €.

El recolzament de les entitats i empreses és molt important, com assenyala la Dra. Yolanda Cuesta, gerent de la Fundació Assistencial de MútuaTerrassa,  «Com a entitat, sempre ens trobareu al costat d’iniciatives com la Cursa de les Ciutats, que tenen per objectiu incentivar la recerca i ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per càncer de pàncrees».

Cursa de Les Ciutats Terrassa
De esquerre a dreta: Jaume Boadas (CST), Yolanda Cuesta (MútuaTerrassa), Chelo Fernández (Associació Ciutat de Terrassa Contra el Càncer de Pàncrees J.A.F.M.),  de l’Ajuntament de Terrassa: Mónica Polo (Regidora de Gent Gran i Salut), Miguel Ángel Moreno (Regidor d’esports ), Albert Moncada (Albert Moncada, cap del Servei de Salut i Comunitat), Carles Sánchez (Cap del Servei d’esports)

 

La cursa tindrà lloc el 27 d’octubre, i obrirà el calendari d’aquestes curses que es celebren també a Alacant, Madrid, Vilamartín de Valdeorras (Ourense), Oriola (Alacant) i a Bolonya, Milà i Verona. Les inscripcions ja estan obertes des de juny i ja compten amb més de 200 persones inscrites. Com expressa la  Chelo Fernández, “esperem aquest any augmentar la xifra d’inscrits i així augmentar la beca per la investigació. El meu objectiu és que siguem una cursa de referència a Catalunya alhora que fem gran la ciutat .”

Per inscripcions: www.carreracancerpancreas.es/inscripciones-terrassa

Author: Ali Ferrer (Mes Cooperativa)

Cooperativa de Comunicació sense afany de lucre de Terrassa.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.