Ribera celebra les noves mesures davant la manca de places als instituts

La regidora d’Educació celebra les mesures anunciades per la Generalitat per fer front a la manca de places en alguns centres de secundària de la ciutat

L’Institut Montserrat Roig obrirà una línia nova

La regidora d’Educació, Rosa Maria Ribera, celebra les mesures anunciades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per fer front a la manca de places per al primer curs de l’ESO a la zona 2 de Terrassa, que comprèn els instituts Torre del Palau, Can Roca i Montserrat Roig. Ribera ha parlat avui amb la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, qui li ha comunicat que s’obrirà una nova línia a l’Institut Montserrat Roig i s’implementaran altres mesures, que encara s’estan definint, per tal que cap alumne s’hagi de matricular en instituts que no corresponguin a la zona adscrita.

Davant aquest anunci, la regidora s’ha mostrat “alleujada davant aquest cop de timó, que per fi ens posa en la bona direcció”, ha dit Ribera, qui aquesta mateixa tarda s’ha reunit amb les AMPAs de la ciutat per a valorar la situació. En aquest sentit, la regidora ha reiterat als representants dels pares i mares la seva voluntat de “continuar seguint de prop les mesures aplicades per tal que s’arribi a una solució el més satisfactòria possible per a tota la comunitat educativa, i especialment pels alumnes, que són el centre i la raó de ser del sistema educatiu”.

L’Ajuntament de Terrassa portava mesos reclamant al Departament d’Ensenyament que implementés les mesures necessàries per a fer front al desequilibri entre oferta i demanda previst per al curs 2017-2018. Els càlculs del servei d’Educació municipal ja indicaven a principi d’aquest curs que determinats instituts no podrien absorbir ni tan sols la demanada dels centres adscrits, és a dir, les escoles assignades en primera instància. Un cop tancat el període de preinscripció, s’ha pogut constatar que, amb l’oferta de places actuals, prop de 70 alumnes s’haurien de matricular en un centre adscrit a una zona diferent de la que li pertoca. Les mesures anunciades avui per la Generalitat, però, evitaran aquesta situació.

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.