La prova de Cecot Formació sobre Itineraris en Idiomes està sent positiva

La prova pilot de Cecot Formació sobre Itineraris en Idiomes està donant bons resultats gràcies a l’aprenentatge integrat

Tenint en compte les necessitats de les empreses i dels treballadors, Cecot Formació ha posat en pràctica, durant els primers mesos del 2017, una prova pilot perquè els alumnes puguin realitzar itineraris formatius de la família professional d’idiomes, emmarcades dins el programa de formació d’oferta en àrees prioritàries i subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Un itinerari formatiu és un procés d’aprenentatge ordenat en base a una progressiva dificultat i segons Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació, «aquesta és una de les millors maneres d’estructurar un procés formatiu, ja que dóna continuïtat a la formació i proporciona un aprenentatge integral». Un plantejament nou que impulsa el SOC respecte d’altres exercicis ja que la seva oferta formativa s’estructura per convocatòries temporals, és a dir, que un cop finalitzat un curs, per exemple de 200 hores d’anglès durant el primer trimestre de l’any, els alumnes que haguessin finalitzat s’haurien d’esperar a una nova convocatòria per optar a realitzar un curs del nivell següent.

Cecot Formació ha dissenyat una part de l’oferta formativa a partir d’itineraris. Això garanteix un aprenentatge coherent, adequat i progressiu i converteix als docents en orientadors i motivadors de l’alumnat. Amb aquesta prova pilot ha aconseguit formar alumnes de manera continuada en una mateixa convocatòria de formació subvencionada pel SOC que els ha permès assolir més d’un nivell consecutiu.

Professionals participants a la prova

Per Francisco Coto, docent de Cecot Formació, «el gran avantatge d’un itinerari formatiu en idiomes recau en la continuïtat, en la possibilitat de seguir aprenent i treballant les destreses lingüístiques, des del nivell bàsic fins al desitjat. Amb aquests itineraris s’eviten les dificultats de començar un nou curs i reemprendre una llengua que teníem oxidada. Amb els itineraris s’estableix una rutina i s’aconsegueix, d’aquesta manera, una continuïtat i un aprenentatge sostingut».

Per la seva part, la docent Azahara Ruiz creu que «un itinerari formatiu permet al docent conèixer millor als alumnes: quins són els seus punts febles/forts, els seus interessos i les seves motivacions i, gràcies a això, se’ls pot donar una atenció més personalitzada. A més també facilita poder preparar i adaptar el curs següent segons les necessitats i interessos del grup».

Pilar Hinojosa, coincideix amb els altres docents que «un dels grans avantatges és el coneixement més profund dels alumnes, identificar més acuradament les seves necessitats i particularitats i personalitzar el procés d’aprenentatge”. Hinojosa destaca també que els itineraris permeten «assolir un nivell de comprensió i utilització de la llengua que es converteix en un gran actiu en el mercat laboral, ja que aquesta és una competència molt sol·licitada i que no tothom posseeix».

Amb l’objectiu de reforçar l’aprenentatge integrat d’aquests itineraris d’idiomes, Cecot Formació ha adquirit, per a tot l’equip docent, una eina d’aprenentatge virtual anomenada “Solutions iTools” d’Oxford University Press. Aquesta eina és una pissarra interactiva que es pot utilitzar per a tots els nivells d’anglès que determina el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECR), a més de poder-se utilitzar per a les activitats de classe, ja que compta amb material per a dur a terme diferents activitats, com presentacions de gramàtica, jocs, exercicis de pronunciació, entre altres.

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.