On és el patrimoni del Museu de la Ràdio?

L’eternament oblidat Museu de la Ràdio a Terrassa no troba les 2775 peces que es van entregar per la construcció del museu

En homenatge a Eudald Aymerich, i tota la família de Ràdio Terrassa i Ràdio Club 25 en el Dia Mundial de la Ràdio 2015

En trobar aquesta gravació de fa més de 20 anys compartida pel grup d’Amics de Ràdio Terrassa i Ràdio Club 25 a xarxes socials, ens ha fet recordar de nou, l’oblit, deixadesa i manca de sensibilitat de les institucions que ens administren amb el patrimoni cultural de la ciutat, en una ciutat pionera emprenedora a tot l’estat en el món de la radiofonia, recordem que EAJ25 la vint-i-cinquena emissora de l’estat es va atorgar a la nostra Ràdio Terrassa, desapareguda innacceptablement el 31 de gener de 2010, després de la compra del Grup Media 25 per KissFM per explotar la freqüència 95.5fm i el tancament de la resta de suports del grup.

En aquesta gravació, que adjuntem, podeu escoltar el ‘Valles Hoy x Hoy’ que es va emetre el 14 Novembre de 1994, dirigit i presentat per Jordi Estapé i Medinabeitia, on Domènec Ferran, responsable en aquella data del Museu de Terrassa, detalla i enumera l’entrega per part dels responsables de Ràdio Terrassa, d’uns més de 3000 objectes de la col.lecció per la construcció del Museu de la Ràdio a la ciutat, aconseguida des dels inicis per Eudald Aymerich i Tarradella, fundador amb altres del Club de Ràdio Terrassa el 1928.

Una col·lecció, que es va presentar públicament a la ciutadania, de manera oficial al Museu Tèxtil, després d’haver-los retirat de la Casa Geis al Carrer Gavatxons, abans de la construcció dels accessos a la Plaça de la Torre del Palau, i tenint com a receptor de la col·lecció l’Alcalde de Terrassa Josep Donadeu i Cadafalch primer, i tot seguit a l’Alcalde Manuel Royes, amb, pel que sembla, la intenció de crear aquest Museu de la Ràdio, o segons les últimes informacions integrar-lo dins del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a La Rambla.

Segons informen a la nostra redacció molt amablement els responsables actuals del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa, la col·lecció Eudald Aymerich de ràdios de la que parla Domènec Ferràn està actualment en procés de catalogació i informatització en la seu origen al Museu de Terrassa per al seu futur acolliment en les instal·lacions del mNACTEC.

Actualment en el mNACTEC sols hi ha inventariades, 225 peces corresponents a la primera fase d’aquest procés tal com podeu veure a la galeria de fotos que adjuntem. Tot això després de més de 20 anys de la seva entrega

Sent fidels a la veritat, hem de dir que els responsables del Museu Nacional de l Ciència i la Tècnica de Terrassa, ens han adjuntat el llistat, del patrimoni del què són dipositaris al seu museu, i fotos de les 225 peces catalogades, que esperen ser exposades algun dia, i que estarem encantats, encara que sigui després de 20 anys.

La resposta del nostre consistori referent a la resta del patrimoni fins completar les 3000 peces, que suposadament segueix al Museu de Terrassa, el dia d’avui no l’hem rebut.

Matemàticament encara ens falten 2275 peces, segons el que detallen a la gravació. No apareixen, o encara les estan buscant, qui sap.

Author: Yo soy Manel Okey

3 comments

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.