Els casals d'hivern

Oferten 525 places en els casals d’hivern per infants i joves

L’Ajuntament becarà al voltant de 440 persones, la gran majoria al 100%

Fins a 525 infants i joves participaran en els casals municipals d’hivern organitzats per l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb vuit entitats de lleure de la ciutat.
El dispositiu començarà el 27 de desembre i finalitzarà el 4 de gener, amb horari de 9 a 16 h. Les vuit entitats que faran els casals són les mateixes que l’any passat: Esplai Ca n’Aurell, Esplai Tremola de Vilardell, Centre de Lleure Tu Tries, InsocCentre d’Esplai Guadalhorce, Esplai La Fàbrica de Can Tusell, Esplai Can Palet, Grup de Colònies de Ca n’Anglada i Centre d’Esplai de Can Parellada.
Els casals s’adrecen a infants i adolescents d’entre 3 i 17 anys. El gruix dels usuaris (al voltant de 440) hi arriben derivats pels serveis socials municipals. Es tracta d’infants i adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat i que ja disposen de beques durant la seva escolarització i que no tenen garantida la cobertura de les seves necessitats bàsiques alimentàries i educatives durant el període de vacances d’hivern. La gran majoria d’aquests 440 infants i joves gaudiran de beques del 100% per poder assistir als casals, que inclouen esmorzar i dinar.
La resta de places (85) s’ofereixen en obert a la resta de la ciutadania com a recurs normalitzat que permeti conciliar la vida familiar i laboral. Aquestes places no estan subvencionades i el seu nombre i preu depenen de cada entitat organitzadora, però s’ofereixen a preus econòmics perquè es tracta d’una activitat sense ànim de lucre.
Les famílies interessades poden posar-se en contacte amb l’entitat de lleure organitzadora. La inscripció romandrà oberta mentre hi hagi places disponibles. Els casals d’hivern compleixen una funció similar als del mes d’agost, constituint una acció socioeducativa integral a càrrec de professionals del lleure infantil, socialment inclusiva i que cobreix un ampli ventall de necessitats dels infants i joves, més enllà de l’alimentació. L’Ajuntament de Terrassa va posar en marxa els casals d’hivern l’any 2013 i, des de llavors, ha anat implementant millores per consolidar el projecte.
Enguany, l’Ajuntament hi ha invertit uns 65.000 euros.

Author: Ajuntament de Terrassa

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.