Normativa per publicació

Normativa para publicación de noticias en los diarios integrados en el grupo

Qualsevol notícia d’actualitat o article d’opinió, es publicarà al més aviat possible programant la notícia, per la seva publicació automàtica, preferiblement en blocs amb més d’una notícia.

Els lectors consulten actualitat i opinió preferentment en horari de matí, abans d’entrar a la feina, les hores del migdia són ideals per temes més femenins i esports i continguts més masculins a última hora de la tarda fins i tot acabant de sopar.

Les cròniques esportives, declaracions de jugadors, afició i entrenadors es publicaran de manera immediata en acabar el partit, amb més d’un post si és necessari, les opinions també es poden publicar dilluns tarda.

Podeu Autopublicar directament a elTeuDiari Terrassa:

Des de la plana principal a publica si ja esteu donats d’alta. Donat d’alta com Autor si encara no ho estás, seguint les indicacions del formulari.

Amb el teu correu electrònic i clau pots publicar des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc, seguint la normativa.

Avís per Autors:

L’autor es fa totalment responsable de l’autoria de l’article o notícia, fotos, àudios, vídeos i material publicat, material propi que no està plagiat de cap altra font, eximint de tota responsabilitat aquesta plataforma de notícies autopublicades.

Tots els articles han de portar com a mínim una foto vostra autoria, perquè surti a la imatge destacada de portada i automàticament a les xarxes socials, que no superi els 200Kb en horitzontal i mides 1550 x 1032 píxels, totes les fotografies han d’estar titulades per facilitar la feina als editors. Estem treballant per automatitzar al màxim el procés, mentrestant s’ha de fer manualment. En cas de dubte l’editor contactarà amb l’autor, o eliminarà automàticament la fotografia.

Els texts, continguts, fotos i vídeos, han de ser de l’autor, propis de cada entitat, associació o redactor, no acceptant cap tipus de plagi ja publicat en altres plataformes digitals

Un Editor, passarà els textos i continguts per la prova de plagi per determinar la publicació o eliminació, igualment amb l’autoria de la foto, etc. Abans de permetre la publicació.

No respectar la normativa de publicació consensuada suposarà el bloqueig i eliminació indefinit per a tots els mitjans del grup.

Normativa per Autopublicació – Manual d’estil diaris digitals oberts i col·laboratius

Títol per a xarxes: S’haurà de resumir en cinc paraules amb la paraula clau per captar l’atenció del lector, és el 90% de la notícia, un títol captador dolent o enganyós evitarà que entrin, cal captar l’atenció perquè entrin dins el post que has redactat.

El captador que sortirà publicat a xarxes automàticament, cal que porti la paraula clau SEO, al principi de tot el més a l’esquerra possible sense punts al final, no cal explicar tota la notícia al titular.

Han de ser paraules conquistadores per aconseguir el clic del lector. Si el titular és contundent o negatiu, aconsegueix el 90% més de visites, sense abusar òbviament. Altres opcions positives són enumerar opcions o interactuar directament amb el lector preguntant-li directament.

A cada capçalera es dedueix que parlem de la ciutat corresponent, pel que no publicarem el nom de la ciutat al titular 1 per manca d’espai, excepcionalment quan parlem d’altres pobles de la comarca, sí, per captar l’atenció però sempre publicarem la ciutat al Titular 2

Als titulars preferiblement no posarem data o dia, ja surt automàtic al moment de la publicació

Quan als titulars tenim una obra de teatre o el nom d’un projecte el posem entre cometa simple Ex. ‘Titànic’

Molt breu ja que si és llarg surt tallat a les xarxes socials.

Títol 1

Titular amb la paraula clau explicant del fet que va la notícia

Títol 2

Titular amb la paraula clau a l’inici, temàtica, actors, àmbit o població i entitat

Més títols o cites: ‘Sempre que sigui una cita s’ha de ficar entre cometes simples’

Si escau amb cita o comentaris dels autors o paraules clau del post o notícia menció ‘entre cometes’ o amb titulars destacats de la notícia

Els titulars mai els acabem amb punt final

Paràgraf

Evitem començar per la data a la primera frase: El passat dissabte….

Al text utilitzarem sempre que puguem ‘paraula clau’ i valorarem posar declaracions d’alguna persona, segons l’impacte. La resta paràgraf, normal fins a més de 400 paraules, i marcant en negreta les frases i paraules més importants, pels cercadors. Utilitzarem preferiblement les cometes simples ‘…..’ I dins el text el nom de l’obra anirà en cursiva. Podem fer servir les paraules clau sense abusar.

Normativa d’autopublicació – Fotos i Vídeos

Tots els posts han de portar imatge destacada, a mides, horitzontal i titulada

Tots els articles hauran de tenir una imatge destacada, l’imatge horitzontal no pot pesar més de 200Kb i amb una mida proporcionada, mai estirada o deformada, de 1550 píxels d’amplada x 1032 píxels d’alçada. Si la imatge destacada no correspon en aquests paràmetres, la notícia quedarà aturada sense sortir publicada. L’autor és l’únic responsable de l’autoria de la fotografia pujada o responsabilitats que se’n puguin derivar per un ús incorrecte.

Les imatges han de ser de la vostra autoria, i adaptada per a web a les mides indicades via Photoshop o editors similars, no feu servir imatges d’altres mitjans, sense autorització expressa. En cas de no disposar podeu cercar-les a Creative Commons, pixabay.com, o similars. Si no compleix els requisits mínims el programa no us deixarà pujar la imatge. Sempre caldrà respectar la font de la foto o imatge si fos el cas, afegint els paràmetres del fotògraf a la llegenda, i títols. Cal titular la foto per no perdre-la amb guions, sense accents ni caràcters especials, amb la paraula clau per posicionament.

Exemple:

  • territori-entitat-actor-accio-tema-dia-mes-any
  • terrassa-ajuntament-alcalde-ple-municipal-municipalitzacio-aigua-25-12-2017

Arran de la normativa de Facebook, i tenint en compte que publiquem automàticament a xarxes, evitarem sempre publicar a imatge destacada despullats (quadres i pintures inclosos, cartells o fotos amb text, fotos blaves o amb fons blau, encara que siguin obres d’art, ja que la xarxa les identifica com «spam».

Si voleu afegir un vídeo que tinguis de l’esdeveniment penjat ja a YouTube, heu de seleccionar a l’inici entrada Vídeo i copiar l’URL del vídeo a YouTube i enganxar-la i sortirà dalt de la notícia.

Si escolliu Galeria podeu incloure galeries de fotos dins la notícia.

No caldrà signar l’article, ja que signa automàticament al final del post, però si cal que ompliu detingudament totes les vostres dades i enllaços a xarxes i el vostre web i pujar una foto a gravatar.com perquè surti el vostre avatar al final de l’article, en indicar la vostra autoria i biografia al donar-vos d’alta com a usuaris.

Etiquetes

Les etiquetes són les paraules clau que sintetitzen de què tracta el teu article, perquè qualsevol persona ens trobi, escollir-les correctament és molt important perquè la teva publicació arribi a molta gent.

Has d’escollir 7 etiquetes, les teves paraules clau, que identifiquin la notícia, perquè els buscadors, ens trobin, utilitza paraules clau sense accents o caràcters estranys.

Secció

Cal escollir la categoria del post o notícia, per situar-la correctament a lloc de què tracta, cultura, esport, …. Automàticament aquesta categoria servirà com a etiqueta també a les xarxes.

Territori

Cal escollir on succeeix la noticía per col.locar-la al territori. Automàticament servirà com a etiqueta a les xarxes.

Pendent de publicació

Si compleixes tots els passos anteriors correctament, et permetrà programar l’hora de publicació de la teva noticia, passat a la safata de revisió de l’editor, pendent de publicació.

Notícies exclusives per a subscriptors

Ben aviat activarem aquest recurs pel qual s’haurà de ser subscriptor registrat al Club de Lectors per llegir tots els continguts en obert. Us informarem al seu moment. Els autors, associacions, entitats, que són autors setmanals i comerços col.laboradors i patrocinadors, tindran tots els privilegis per consultar els continguts totalment en obert i gratuïtament.

Donatius per a ONG’s que publiquen

A cada ciutat i comarca on tenim diari digital a Catalunya, valorem el treball conjunt amb projectes solidaris de proximitat, d’impacte social que millorin el nostre entorn. En cada cas es valorarà a través de concurs obert als lectors, projectes, donacions o sistemes de difusió i ajut, destinant el 7% dels guanys nets de cada capçalera.

Difusió per a Associacions de Veïns i Entitats locals

Igualment estem desenvolupant un sistema de punts per valorar l’impacte de les notícies locals i ajudar els projectes veïnals i comercials de proximitat a cada ciutat, amb promoció publicitària, entrevistes, concursos o reclamacions.

Remuneració per a comercials i redactors

De la mà de cada administració local treballem nous formats d’autoocupació i remuneració que valori el talent periodístic de cada ciutat o localitat, tant per joves acabats de sortir de la facultat sense feina, com per col·lectius en risc d’exclusió social, majors de 50 anys en atur de llarga durada, etc… com a reinserció i treball en equip per fer créixer cada un dels diaris digitals integrats a la xarxa.