Metodologies per insertar majors de 45

La ciutat grega Pireus acull la tercera trobada del consorci Reinicialque treballa en metodologies per a la inserció laboral d’aturats majors de 45 anys

Tècnics de la Fundació Cecot Persona i Treball s’han desplaçat a Pireus (Grècia) per presentar els materials desenvolupats per treballar la capacitat resilient de les persones aturades, i coordinar les properes accions del projecte.

 A finals de novembre va tenir lloc a Pireus (Grècia), la tercera trobada del consorci europeu del projecte REINICIAL. Iniciat l’octubre de 2013, el projecte es centra en transferir i adaptar l’experiència de la patronal en l’acompanyament de sèniors per a la seva inserció laboral. Hi participen socis d’Espanya, Grècia, Itàlia i Portugal.

En la trobada a Grècia, Cecot Persona i Treball ha presentat la versió adaptada d’una part de la proposta metodològica del REINICIAL, que incorpora canvis, actualitzacions i adaptacions fruit tant de la pròpia experiència dels socis europeus, com d’altres bones pràctiques als països participants.

Cecot Persona i Treball ha estat la institució encarregada de recollir les aportacions per adaptar aquesta part de la metodologia, que conté dos aspectes; d’una banda l’itinerari a seguir en l’acompanyament de les persones aturades majors de 45 anys; i de l’altra el treball de la capacitat resilient d’aquestes persones, que han vist les seves vides afectades per la pèrdua de feina. Reforçar la capacitat resilient – o reforçar les habilitats necessàries per refer-se de situacions adverses – es considera cabdal per finalitzar amb èxit un procés de recerca de feina.

De manera prèvia, entre els mesos de gener i juny d’aquest any, els socis van identificar bones pràctiques per a l’atenció dels aturats majors de 45 anys a cada un dels països participants. En el cas de Catalunya, Cecot Persona i Treball va establir contacte i va treballar estretament amb diferents entitats socials com són Creu Roja Catalunya, la Fundació Engrunes, o l’associació de persones aturades Objetivo 50, per tal d’incorporar les seves experiència en recull de Bones Pràctiques.

La tercera trobada transnacional a Pireus, ha servit també per a iniciar la transferència d’un altre bloc metodològic, centrat en les “Noves eines per cercar feina” per a sèniors. En aquest sentit, Cecot Persona i Treball ha presentat el contingut dels mòduls que desenvolupa per a capacitar en l’ús d’estratègies avançades de cerca de feina, com son el Branding Personal i el posicionament a les xarxes, el blogging o el VídeoCV. Aquestes eines avançades poden ser poc conegudes per part dels professionals de més edat que cerquen feina. El soci grec del projecte, IDEC, i amfitrió de la trobada, serà l’encarregat de liderar la transferència, actualització i adaptació d’aquesta part de la metodologia als diferents contextos nacionals.

Finalment, el consorci ha planificat les properes accions del projecte, que inclouen finalitzar la transferència, adaptació i traducció de la metodologia original, dissenyar els materials per a la formació de formadors –dirigida a les persones que duran a terme els mòduls formatius- i desenvolupar una prova pilot dels mòduls formatius als diferents països participants.

El projecte europeu REINICIAL està cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa d’aprenentatge permanent Leonardo da Vinci. Anteriorment, els socis s’han reunit a Empoli (Itàlia), el mes de juny, i a Terrassa, a la seu de la Cecot, el novembre de l’any passat. La darrera trobada del consorci tindrà lloc a Portugal el 2015.

 

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.