Suzuki obre botiga al carrer Font Vella

Marxeu comerços de tercera, a Terrassa som de primera

Durant les darreres setmanes no hem parat de veure notícies, tant de polítics, a l’oposició òbviament com d’altres mitjans de comunicació de la ciutat tradicionals i polititzats, sobre l’estampida de comerços de primeres marques del centre de la ciutat, publicant als seus rotatius imatges amb llargues cues fen de reclam gratuït per provocar que més públic anés a l’oferta de torn, el saldo, la rebaixa i la compra de producte outlet, recordem tota aquesta ‘preformance’, al centre de la ciutat, al rovell de l’ou comercial.

Per altra banda, polítics que des de l’oposició carreguen contra el tancament de comerç tradicional a antics eixos comercials, ara ja no, han canviat els hàbits de les terrasenques i terrassencs, com els del Carrer Sant Pere. Simplement és evolució.

És obvi que el comerç de la Terrassa del 1919 no és el comerç actual de 2019 i encara ens atrevirem a dir més, en qüestió d’un parell d’anys, encara veurem una transformació molt més radical.

Les passades setmanes comentàvem amb el jovent, el futur, aquests tancaments i ells mateixos ens donaven les solucions. En primer lloc les grans marques, fan igual que la Generalitat ens tracta de tercera classe amb el tema del transport, i el problema no és d’ells, és nostre. En lloc de portar les primeres col·leccions i les darreres novetats, aquestes marques, i ja sabeu de qui parlem, aprofiten la plaça comercial de Terrassa centre per treure el que no venen a les grans capitals. El mateix jovent ens comentava que per comprar l’última moda, marxaven a Sant Cugat, al centre de Barcelona o a Sabadell. I diem que el problema és nostre, ja que som els primers que no defensem la nostra plaça comercial, Terrassa.

La Terrassa de dalt, com tota la vida, segueix aplicant uns lloguers abusius i fora de mercat, no vol obrir els ulls davant una realitat evident, les vendes per internet que ja no necessiten un local per vendre, de cara al públic i en primera línia, aquesta acció ja la fa el comprador des del seu ‘Smartphone’.

Altres eixos comercials tant de Terrassa, Rubí, Sabadell i Barcelona, sense estar al centre de les ciutats, no acusen tant els tancaments, pel que cal revisar amb consciència, que estan fent bé, com treballen amb la seva comunitat de veïns, etc… De quina manera s’han adaptat, o quines variants de model de negoci, els funcionen més.

És el final del comerç tradicional?

Indiscutiblement no, el que si és molt cert, és que els propietaris dels locals del centre de Terrassa, ja tenen un veritable problema que anirà creixent, el comerç del centre de Terrassa ha de fer deures i a gran velocitat, afegint ingredients atractius per la clientela. Una situació que si no seu a la mateixa taula a tots els actors per cercar vies de solució cooperar i col·laborar, provocarà de nou, ja va passar i està tornant a passar, la desertització del centre convertint-lo en qualsevol cosa excepte en un cor comercial. Potser és el que cal, per avançar veritablement.

Per contra altres establiments de l’interior, aposten pel centre de Terrassa, com l’establiment de la imatge que acaba d’obrir el seu showroom de vehicles, per ensenyar el seu producte, sense haver d’agafar el cotxe i desplaçar-se a polígons industrials. Vénen de fora a ensenyar els seus vehicles on passeja la gent de Terrassa, no per on volem que passegi.

L’adaptació als nous hàbits i costums és una assignatura per a tots, estem vivint el canvi d’era més apassionant de la nostra història i ho viurem plegats.

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.