Remodelació de la sala d'actes de l'Arxiu Tobella

L’Arxiu Tobella s’obre al setè art, Terrassa en imatges i cinema

L’Arxiu Tobella inaugura l’exposició ‘El Cinema i les imatges’ dedicada al setè art a la ciutat

Amb motiu de la XVII Fira Modernista de Terrassa, dedicada en aquesta edició al cinema, la Fundació Arxiu Tobella inaugura l’exposició Terrassa. El cinema en imatges, dedicada al setè art, que a les portes del segle XX, va revelar-se com un nou art i va esdevenir una nova forma d’oci però també una nova indústria.

Una trentena de fotografies del fons de l’Arxiu il·lustren espais terrassencs relacionats amb el món del cinema. Gran part de les imatges permeten fer un repàs de la majoria de sales de projecció de la ciutat però també, i més modernament, d’aquells espais que estan relacionats amb la producció i l’ensenyament del cinema, sense oblidar els escenaris locals que han estat protagonistes de rodatges cinematogràfics.

La mostra para especial atenció als personatges locals vinculats al món del cinema, tan professionals com amateurs, a través d’un plafó que incorpora una selecció de retrats fotogràfics -seixanta, en total-, de persones que s’han dedicat a la direcció, a la realització, a diferents aspectes de la producció cinematogràfica, però també, actors i actrius.

Finalment, un plànol de Terrassa amb la localització de les sales de projecció cinematogràfica, -des de les que van acollir les primeres projeccions a final de segle XIX, fins als nostres dies-, complementa l’exposició i permet analitzar la seva evolució.

TERRASSA. EL CINEMA EN IMATGES

Inauguració:

Dia: Dijous, 9 de maig de 2019

Hora: 19 h.

Lloc: Sala d’exposicions de l’Arxiu Tobella

Dates exposició: del 9 al 31 de maig de 2019

Horaris:

Fira Modernista, dies 11 i 12 de maig: de 10 a 13 i de 18 a 21 h

Del 9 al 31 de maig: de dimarts a dissabte de 19 a 21 h

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.