La 17a Fira Modernista de Terrassa dedicada al Cinema en fotos

La 17a Fira Modernista de Terrassa dedicada al Cinema

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado; de portaveus dels Grups Municipals; i de membres de la Corporació Local; ha assistit a l’acte inaugural de la XVII Fira Modernista de Terrassa, que ha tingut lloc a la Masia Freixa.

L’acte ha consistit en un espectacle anomenat “Il·luminem el Modernisme!”, una activitat on la llum ha dibuixat els contorns d’un dels edificis modernistes més emblemàtics i singulars de la ciutat. Per a l’ocasió, s’ha dissenyat una instal·lació efímera per donar color a la Masia Freixa en un espectacle basat en les teories organicistes de Lluís Muncunill i influenciat també per l’obra d’Alexandre de Riquer. En finalitzar l’activitat, s’ha ofert una degustació del refresc La Modernista, que enguany es pot adquirir en els bars i restaurants de la ciutat i a diferents punts de la Fira.

Prèviament, l’alcalde també ha participat en l’acte d’inauguració de l’exposició “Modernisme: el naixement del cinema”, a càrrec de la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep Maria Queraltó, que es podrà veure del 10 de maig al 2 de juny a la Sala Muncunill de Terrassa.

L’exposició, sobre els inicis tècnics del cinema, acosta al públic ginys i objectes decisius en el naixement del setè art, autèntiques joies que formen part de la Col·lecció Josep Maria Queraltó, una de les col·leccions privades de cinema i audiovisual més importants d’Europa. La mostra compta amb el suport del Comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esport de la Unió Europea, Tibor Navracsis.

L’acte ha comptat també amb la participació de l’empresari i col·leccionista cinematogràfic i expert en material històric de producció audiovisual Josep Maria Queraltó i del president de la Fundació Aula de Cinema Josep Maria Queraltó, Jordi Bonet.

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.