D’esquerra a dreta, Àlex Bru, Manel Salvador i Pau Maza, els tres estudiants de la UPC a Terrassa creadors del sistema que millora la ubicació dels domicilis per a les ambulàncies

Estudiants de Terrassa creen un sistema que millora l’arribada de les ambulàncies als domicilis

El 30% de les adreces que faciliten els usuaris quan demanen una ambulància generen errors als navegadors dels vehicles  i a GoogleMaps

Tres estudiants del grau d’enginyeria en Telecomunicacions en Sistemes Audiovisuals de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) han creat un sistema que permet detectar els errors i direccionar correctament les ambulàncies al seu destí, millorant així l’efectivitat dels primers auxilis i guanyant  un temps molt valuós en el trasllat del pacient a un hospital.

Alex Bru, Pau Maza i  Manel Salvador tenen 21 anys i  són estudiants del grau d’enginyeria en Telecomunicacions en sistemes audiovisuals a l’ESEIAAT. Formen part del programa UPC Empren Terrassa, que tutoritza idees d’empresa als estudiants de la Politècnica i recentment han participat al Hackaton Hack&Health que va organitzar fa uns dies l’Ajuntament de Terrassa al que els participants havien d’aportar solucions per millorar el temps d’arribada de les ambulàncies al lloc on se les necessita. El repte el va proposar l’empresa d’assistència mèdica a domicili IDEALMEDIC S.L. i la  proposta dels tres estudiants de la UPC a Terrassa va resultar guanyadora.

Segons dades de l’empresa IDEALMEDIC S.L. el 30% de les adreces que faciliten els usuaris en el moment de demanar una ambulància contenen errors que provoquen imprecisions en els navegadors d’abord.

Tanmateix, en molts casos el navegador mòbil de l’ambulància vinculat a  GoogleMaps no ofereix correctament la ubicació del domicili al conductor del vehicle i es perd un temps molt valuós per a l’atenció urgent del pacient.

Pau Maza, un dels tres estudiants creadors del sistema, ens explica que “es  tracta d’un software que conté, en primer lloc un algoritme netejador, que actua sobre les dades facilitades per l’usuari  eliminant  la informació que el navegador no necessita, de manera que la petició d’informació arriba més correcta a GoogleMaps. Desprès hem programat uns filtres que verifiquen instantàniament  els paràmetres de l’adreça. Així, el navegador que fa servir l’ambulància vinculat a GoogleMaps, serà molt mes eficaç”, argumenta l’estudiant.

Segons afirma Alex Bru,  “amb el nostre sistema les ambulàncies guanyaran un temps preciós per poder  arribar abans al lloc on es troba el pacient i per tant el percentatge d’errors disminuirà dràsticament”, afirma l’Alex Bru.

El software que han creat aquests tres estudiants de l’ESEIAAT es va desenvolupar en les 17 hores que va durar la Hackaton. “ara estem treballant per fer alguns retocs i deixar-lo totalment enllestit a principis d’any”, remarca Manel Salvador.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.