Els socialistes demanen a la Generalitat que es replantegi el tancament del servei d’oncologia pediàtrica

El PSC denuncia que la decisió s’ha pres d’esquenes al territori i amb una preocupant manca de transparència per part dels responsables del CatSalut

El Grup Municipal socialista a l’Ajuntament de Terrassa impulsarà un acord de junta de portaveus per demanar a la Generalitat que es replantegi el tancament d’aquest servei i acusa l’executiu català de poca transparència, ja que ha pres aquesta decisió sense consultar-la amb cap administració local.

El passat dissabte dia 19 de gener es va fer pública la noticia que el Servei Català de Salut (CatSalut) té previst eliminar els serveis d’oncologia pediàtrica que fins ara oferia l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Segons apunten les informacions, aquests serveis quedarien centralitzats, doncs, en dos hospitals de referència: l’Hospital Sant Joan de Déu a Esplugues i l’Hospital de la Vall d’Hebron a Barcelona; i aquest últim es convertiria en el nou centre de referència en oncologia pediàtrica per a la ciutadania del Vallès Occidental.

Tot i que es marca el dia 7 de febrer com a data per aplicar la mesura, la realitat és que aquesta ja s’ha començat a fer efectiva i tant les famílies afectades com els treballadors i treballadores del servei han estat informats de la derivació del servei cap al centre sanitari de la Vall d’Hebron.

Tenint en compte aquesta situació, el Grup Municipal del PSC Terrassa ha impulsat un acord de junta de portaveus aquest mes de gener per tal que l’Ajuntament es posicioni en contra del tancament del servei d’oncologia pediàtrica del Taulí, ja que aquesta decisió afectarà directament als infants de Terrassa i a les seves famílies.

En la proposta presentada pel PSC, denuncien que aquesta decisió a més, «s’ha pres d’esquenes al territori i amb una preocupant manca de transparència per part dels responsables del CatSalut i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ja que ni la ciutadania en el seu conjunt, ni l’Ajuntament de Terrassa, ni els ajuntaments de la resta de municipis afectats han rebut cap informació sobre l’aplicació d’aquesta mesura».

Els socialistes esperen que la resta de forces polítiques presents al Consistori egarenc donin suport a aquesta proposta per mostrar el rebuig al tancament del servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. El PSC vol fer un front comú, també amb l’Ajuntament de Sabadell, per demanar a la Generalitat que es faci enrere en l’aplicació d’aquesta mesura i alhora, per expressar el suport a l’Hospital Parc Taulí i al seu personal professional, ja que aquest és un servei públic fonamental per a la nostra comarca.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.