Els Ateneus Cooperatius del Vallès organitzen un curs d’estiu per formar docents en economia social i solidària

Amb 30 hores de docència, el programa pretén donar a conèixer el marc teòric i context d’aquest model econòmic i donar opcions per a la pràctica docent amb la voluntat de donar una alternativa al pensament neoliberal majoritari al currículum

L’educació i l’economia social i solidària: les cooperatives d’alumnes és el títol del segon curs d’estiu organitzat pels Ateneus Cooperatius del Vallès Occidental i Oriental que se celebrarà de l’1 al 4 de juliol al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’objectiu l’objectiu del curs és dotar d’eines al professorat, per tenir un model alternatiu al que traspassar a l’aula. Va destinat a l’alumnat i professorat de secundària, batxillerat i cicles formatius.

El curs consta de dues parts. D’una banda el context de l’ESS, la perspectiva d’economia crítica i feminista centrat en les aules. D’altra, la posada en pràctica als centres educatius mitjançant fórmules com la creació de cooperatives d’alumnes i treballs per projectes vinculats amb el cooperativisme. Aquest segon és l’eix monogràfic en què es posarà a disposició de l’alumnat les principals eines per crear una cooperativa d’alumnes al seu centre o bé per millorar la seva pràctica.

És per això que L’educació i l’economia social i solidària estarà impartit per persones amb experiència en l’àmbit de l’economia social i solidària, en la creació de cooperatives d’alumnes i en el disseny de propostes didàctiques. El curs, que es farà de 9 a 14:30 hores, té una durada total de 30 hores, 22 de les quals són de formació presencial i 8 de treball fora de l’aula.

La iniciativa té tres grans objectius: informar del marc teòric per fomentar un canvi transformador de les relacions de poder econòmic actuals, compartir experiències i propostes didàctiques al voltant de l’economia social i solidària i ajudar a resoldre dificultats en el disseny i desenvolupament de projectes pedagògics relacionats amb les cooperatives d’alumnes i l’economia social i solidària. Durant tota la setmana que dura el curs haurà sessions pràctiques (amb tres pràcticums) i col·loquis entre els alumnes.

A més, s’aposta per una avaluació continuada que permet als alumnes prendre consciència dels seus coneixements previs i dels adquirits i, alhora, autoavaluar l’assoliment d’objectius. És una iniciativa que va ser promoguda a la Taula de Docents dels Ateneus Cooperatius del Vallès i que incorpora mirades sobre l’economia crítica i feminista així com el seu vincle amb la docència amb iniciatives com per exemple la Xarxa d’Escoles per l’ESS i la Plataforma EDUCOOP.

INSCRIPCIONS

http://www.ateneucooperatiuvalles.org/inscripcions-obertes-a-la-segona-edicio-del-curs-destiu-dels-ateneus-cooperatius-del-valles-leducacio-i-leconomia-social-i-solidaria-les-cooperatives-dalumnes/

 

LLOCS WEB D’INTERÈS

Més informació sobre el curs: http://www.ateneucooperatiuvalles.org/futur/

Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental: http://www.ateneucooperatiuvalles.org/

Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental: https://ateneucoopvor.org/

Author: Ali Ferrer (Mes Cooperativa)

Cooperativa de Comunicació sense afany de lucre de Terrassa.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.