El Govern aposta per una policia ‘més transparent’

Maruja Rambla ha exposat els acords del Pla Director de la Policia Municipal que el Govern presentarà en el proper ple

La regidora aposta per una policia ‘més transparent i de proximitat’, amb mesures com la instal·lació de càmeres en els uniformes dels agents

Maruja Rambla, regidora de Seguretat de l’Ajuntament, ha presentat juntament amb Marc Armengol, regidor de Territori i Sostenbilitat, els acords que presentarà el Govern municipal en el proper ple en relació al Pla Director de la Policia Municipal i al nou model d’aquesta.

Un pla que, segons Rambla, destaca per voler crear una policia ‘de proximitat’, i qualificant ‘d’estrella’ les millores que inclou, com la creació de patrulles de policies amb bicicleta que, en paraules de la regidora, ‘és una millora ecològica’ i la instal·lació de càmeres en els uniformes dels agents policials. Tot i això, ha remarcat que es tractaran de proves pilot per comprovar-ne la seva viabilitat.

Sobre les crítiques d’Esquerra al nou Pla Director proposat pel Govern, Armengol s’ha mostrat sorprès afirmant que ‘Esquerra ha participat en els treball previs en el Pla Director i també hi havia la proposta de presentar-lo conjuntament’. Rambla ha manifestat que ‘vam fer tres reunions amb Carles Caballero, que va fer algunes aportacions que hem tingut en compte’.

La regidora, a més, ha remarcat que falten efectius policials, argumentant que s’haurien d’incrementar fins a 270 (actualment n’hi ha 225), a més de recordar la manca de la figura de l’inspector. També ha manifestat que no s’ha posat cap partida pressupostària per al Pla Director en els pressupostos d’aquest any i que aquest suposarà una despesa d’uns 200.000 euros anuals, que aniran destinats a la renovació de la flota del cos policial i a l’augment de la plantilla.

‘Nosaltrem sempre estarem exigint diàleg i mediació’

Sobre l’acte de conciliació entre la regidora Maria Sirvent i els quinze policies que la van denunciar, ambdós regidors s’han mostrat cautelosos amb les seves paraules i sense decantar-se per cap de les dues postures. Rambla ha manifestat que ‘no puc decidir, només és un jutge qui pot dir qui té raó’, i Armengol ha argumentat que ‘davant del conflicte en general a la ciutat nosaltres sempre estarem exigint diàleg i mediació’.

Fotografia: Víctor Valle Seroles

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.