Marc Medina alerta que els contractes externalitzats acaben costant un 20% més a les arques públiques

La CUP rebutja els pressupostos perquè el PSC destina 25 milions a empreses privades

La CUP rebutja els pressupostos perquè el PSC hi destina 25 milions d’euros a serveis externalitzats a empreses privades

El regidor de la CUP, Marc Medina, aposta per la remunicipalització de serveis, com ara l’Atenció Domiciliària, la neteja d’edificis i el servei de menjadors escolars

La CUP vota en contra del projecte de Pressupostos per l’any 2018, presentats per l’equip de Govern, degut a que consoliden el funcionament privat de serveis que podrien ser públics. És el cas de l’Atenció Domiciliària (5 milions d’€), la neteja d’edificis (4,4 milions d’€) i el servei de menjadors escolars (1,8 milions d’€), entre molts d’altres. Les partides econòmiques destinades a pagar les empreses privades que ofereixen aquests serveis s’eleven, en toral, fins als 25,2 milions d’euros. 

Pel nou regidor cupaire, Marc Medina, “som plenament conscients que hi ha certs estudis tècnics o serveis molt específics i, per tant, difícils de cobrir amb l’estructura de personal de l’ajuntament”. Ara bé, afegeix, “la quantitat de diners que s’hi destina a empreses privades és elevadíssima, de fet és gairebé 14% del pressupost corrent”. Per això, els cupaires consideren que cal una aposta clara per la municipalització de tots aquests serveis públics.

Per una altra banda, la CUP veu excessiu el pagament del deute bancari, que se’n duu 11,3 milions d’euros, xifra que s’acosta al 6,5% del pressupost corrent. «Però especialment greu és el gairebé 1 milió d’euros que són netament  interessos bancaris i que la CUP creu que l’Ajuntament de Terrassa no ha de pagar», etziba Medina.

A més a més,  el pressupost de Medi Ambient únicament suposa un 1,5% (2,6 milions d’€) del total de despesa. I en el que en el pressupost d’inversions no hi ha una aposta clara per la protecció dels nostres recursos naturals i la sostenibilitat energètica.

Igualment, la CUP aposta per la transparència i la Participació Ciutadana com a valors fonamentals de la nostra acció política. Creiem que el pressupost de qualitat democràtica (uns 380.000 euros, prop del 0,2% del total de despesa) és infrafinançament,.

Finalment, la partida referida a “Cultura Districtes” només representa un 2,5% de tota la partida de Cultura. La CUP creu que cal fer una aposta clara per la descentralització de la ciutat i per dotar d’àmbits d’autonomia política els diferents districtes i barris de la ciutat.

Author: CUP Terrassa

CUP Terrassa

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.