Cinquanta joves al Campus Ítaca

Una cinquantena de joves de Terrassa participaran aquest any en una nova edició del Campus Ítaca

L’Ajuntament de Terrassa assumeix el cost de la seva estada al campus

Ha començat una nova edició del Campus Ítaca per a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria. Un total de 55 alumnes de centres públics de Terrassa participaran enguany en aquest campus. La xifra representa un creixement de més del doble respecte al nombre de participants de l’any passat, quan va participar en el campus un total de 25 alumnes. El Campus Ítaca és un projecte socioeducatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, a través de la Fundació Autònoma Solidària, que compta amb el suport econòmic del Banc de Santander, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), consells comarcals i ajuntaments.

El campus està adreçat a estudiants que han finalitzat 3r d’ESO amb l’objectiu de despertar el seu interès perquè, un cop acabada l’etapa d’educació secundària obligatòria, donin continuïtat a la seva formació post-obligatòria oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents i potenciant l’ús del català com a llengua vehicular.

Durant els set dies de durada del campus, els participants gaudiran d’un programa d’activitats classificades en dos grans blocs: les formatives dirigides, que estan dinamitzades per professorat de la UAB i que es realitzen des de diferents àmbits i especialitats organitzades per la universitat, i les activitats de caràcter lúdic i esportiu, per fer l’estada més distesa i que els joves puguin trobar espais de convivència per compartir experiències amb d’altres companys.

L’Ajuntament s’ha sumat un any més a aquesta iniciativa i ha formalitzat un conveni de col·laboració amb la Fundació Autònoma Solidària per tal que, dels 385 joves que participen al campus, 55 alumnes siguin de centres de Terrassa i puguin accedir, sense cap cost per a les seves famílies, a aquesta nova edició del Campus Ítaca. A través de la seva col·laboració amb escoles i centres universitaris o de l’impuls del projecte Terrassa Universitat – Campus Ègara, el consistori aposta per mantenir l’interès del jovent en els estudis superiors refermant i consolidant també el caràcter universitari de la ciutat.

El Campus Ítaca 2017 es distribuirà en dos torns. En el primer, que es durà a terme del 26 de juny fins al 4 de juliol, participaran alumnes dels instituts Can Jofresa, Santa Eulàlia, Terrassa, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues. Al segon torn, del 6 al 14 de juliol aniran alumnes dels centres Investigador Blanxart, Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat i Can Roca.

Tots els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior dels centres que participen al Campus Ítaca poden optar a les beques salari Ítaca – Banc de Santander.

Trobareu tota la informació relativa a aquestes beques a la següent pàgina web:
http://pagines.uab.cat/campusitaca/

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.