Centenari de El Maestrat a Morella

Centenari de l’Associació Cultural El Maestrat de Terrassa a Morella

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Flores, va participar dissabte, 3 de setembre, en l’Acte institucional de celebració del Centenari de l’Associació Cultural El Maestrat a Terrassa, que va tenir lloc a l’Ajuntament de Morella. A l’acte també hi van assistir el director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Adolf Sanmartín, el vice-president de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, i els representants municipals de l’Ajuntament de Morella i els membres de l’Associació El Maestrat de Terrassa, encapçalats pel seu alcalde, Rhamsés Ripollés.

Ballart va signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Morella. Al llarg de la jornada es van celebrar diferents actes, com una cercavila amb els Trabucaires de Terrassa, la presentació dels llibres “Cent anys del Maestrat a Terrassa”, de Manuel Beser, i “Verge de Vallivana: imatge i representació”, de Laura Daví, i la inauguració de l’exposició “Flaó connection”. A més, els assistents van poder gaudir d’una visita guiada a la ciutat.

Recordem que aquesta commemoració tindrà una segona part, els dies 24 i 25 de setembre, amb un seguit d’actes a la ciutat de Terrassa.

Origens:

Els orígens de l’Associació El Maestrat de Terrassa es remunten a principis del segle XX. L’entitat va néixer amb fins solidaris per acollir als molts morellans i morellanes que van haver d’emigrar al Vallès per la crisi tèxtil. Un segle després, els descendents d’aquelles persones continuen mantenint les seves arrels morellanes.

Fotos: Ajuntament de Morella

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.