Català cohesionador i sense exclusions

Nova seu per al Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí

La nova seu del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, s’ubica al Vapor Universitari de Terrassa, en el Campus Universitari, el pol neuràlgic del coneixement a la ciutat.

L’alcalde ha posat en valor aquest context, per ser “un entorn de coneixement, de talent, de ciència i de tecnologia, on es concentren les ganes de saber, la joventut, la creativitat”.

En la intervenció, de l’alcalde Jordi Ballart a la inauguració, de la nova seu, també ha remarcat el paper cohesionador de la llengua en el context actual: “Confio que aquesta casa que estrena avui el Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí aporti noves energies i fomenti noves sinergies, en benefici de la normalització del català, de la unitat de la nostra societat i de la capacitat de Terrassa i de Catalunya per integrar moltes veus i identitats en una llengua i una identitat que no exclouen ningú i que constitueixen l’autèntica clau de la força i l’empenta del nostre país.”

Amb l’estrena de les noves instal·lacions al Vapor Universitari, el CNL inicia una nova etapa que implica un salt qualitatiu en el servei als usuaris i a la ciutadania en general.

El Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí estrena nova seu coincidint amb els 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística “Per a l’ajuntament de Terrassa, el compromís amb la normalització lingüística ha estat una constant molt clara i molt ferma”.

L’acte  a més de l’alcalde, ha comptat amb l’assistència la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, del president del CNL de Terrassa i Rubí, Amadeu Aguado, i del director del CNL, Ferran Lozano.

També hi ha assistit el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Benestar i Cohesió Social, Manuel Pérez, així com alumnes i membres del programa Voluntariat per la llengua. La inauguració coincideix amb els 25 anys de la posada en marxa del Consorci per a la Normalització Lingüística i s’emmarca en les activitats de final de curs dels cursos de català per a adults i de la cloenda de la 19a edició del programa del Voluntariat per la llengua a Terrassa.

Jordi Ballart ha destacat el paper del CNL durant aquests anys en la protecció, promoció i normalització de la llengua: “S’han assolit raonablement molts dels objectius que es podien haver fixat fa 25 o 30 anys, en els primers temps d’aquesta llarga etapa d’autogovern de Catalunya. Això ha estat mèrit de molta gent, de moltes institucions, entitats i empreses, però un lloc important en aquesta història d’èxit cal reservar-lo per als Centres de Normalització Lingüística i per a la gent que hi ha aportat entusiasme, coneixements i vocació”, ha dit l’Alcalde.

L’acte ha acabat amb la conferència recital “Joan Vinyoli i el seu domini màgic”, a càrrec d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.