Castillejo fa seva la Mitja de Terrassa

Castillejo fa seva la Mitja Marató Terrassa

L’olímpic Carles Castillejo s’imposa, per tercer any consecutiu, en la Mitja Marató de Terrassa. En categoria femenina victòria pe Laia Andreu

Daniel Ratera i Lucia Prado guanyadors de la tretzena edició de la Cursa Popular Santi Centelles, de 5 km.

Temperatura ideal per córrer a pesar que en algunes zones del recorregut, les més altes,  bufava una mica de vent. Uns 2.200 atletes van participar  en aquesta nova edició de la Mitja Terrassa i la cursa popular Santi Centelles de 5 km celebrada a la ciutat vallesana. En aquesta edició, tant de la Mitja com la cursa Santi Centelles, el circuit ha variat la seva sortida i arribada.

A les 10 hores es va donar el tret de sortida de la dinovena edició de la Mitja Marató de Terrassa. Dos minuts abans de la sortida oficial van iniciar la cursa un grup de corredors amb discapacitats psíquiques de diferents entitats entre elles Triginta, Prodis i Fupar

Atletes destacats ocupaven les primeres posicions en la línia de sortida amb la intenció d’establir una nova marca de la Mitja Terrassa en mans precisament d’un d’ells, Carles Castillejo, que en la disetena edició va establir el record de la prova amb un temps de 1:03:30, Abderrahim  El Jaafari, Mourad El Bannouri , favorits per disputar-se la victòria d’aquesta cursa.

Precisament el grup de corredors favorits van agafar el control de la cursa en el seu inici, grup liderat per Carles Castillejos que va dominar la prova de principi a fi. Els primers 5 quilometres, els tres primers classificats, Castillejo, El Bannouri i El Jaafari van recórrer el traçat junts, tot i que a partir d’aquest quilometratge, el grup capdavanter es va reduir a dos atletes, Castillejo i El Bannouri, deixant enrere El Jaafari.  En el quilòmetre 10 continuava l’ igualtat entre els dos primers classificats que marcaven un crono de 31.48 per Castillejo  i 31:49 El Bannouri amb una distància considerable al tercer classificat, El Jaafari 32:43. A partir del quilometre 13 aproximadament, Castillejo va iniciar la seva escapada en solitari, treien 14 segons de distancia al seu immediat perseguidor en el quilòmetre 15. Castillejo, en un magnific estat de forma, va anar ampliant la distància de forma important, a falta d’1 quilòmetre per la conclusió de la cursa la diferència amb el seu perseguidor era d’1’:34”.  Castillejo va creuar línia de meta en solitari, a més de dos minuts del segon classificat, marcant un temps final de cursa de 1:03:55. Mourad El Bannouri ocupava la segona posició amb un temps de 1:06:08. Abderrahim El Jaafari, que en la recte final de la cursa va reduir de forma important la distància amb el segon classificat, va marcar un temps final de 1:06:47.

Aquesta és la tercera victòria consecutiva de Carles Castillejos en la Mitja Marató de Terrassa. L’atleta internacional  posseeix el rècord de la prova que va marcar l’any 2016, 1:03:30. L’any anterior, en la setzena Mitja Marató, Castillejo va ocupar la segona posició del pòdium, darrera d’ El Jaafari. A partir de la dissetena Mitja Marató de Terrassa, el domini de la prova ha estat per Castillejo, que, tot i estar molt a prop d’igualar o batre el seu propi rècord de cursa en aquesta edició celebrada, ha rebaixat el temps marcat en el 2017 que va estar de 1:07:07.

En categoria femenina, victòria clara de Laia Andreu que des de l’inici de cursa va establir el seu domini. El primers 5 quilòmetres de la cursa, Andreu i Nogueró, les dos primeres classificades, es van escapar en solitari de la resta de participants, només 7 segons de diferència entre les dues atletes, Andreu 20:39, Nogueró 20:46. A partir d’aquest moment Andreu va iniciar la seva escapada en solitari, treien quasi 1 minut de diferència, respecte la seva més immediata perseguidora, en el quilòmetre 10. Segons avançava quilòmetres, Laia Andreu ampliava la diferència amb la seva perseguidora, creuant línia de meta en solitari i a més de 4 minuts de la segona classificada amb un temps final de 1:19:59. Vinyet Nogueró  va ocupar la segona plaça del pòdium marcant un temps de 1:24:47, a més de 2 minuts de la tercera classificada, Maria Ruiz amb un temps de 1:27:09.

Laia Andreu va rebaixar el crono de cursa marcat la darrera edició per Janeth Becerra 1:22:32.

Classificació 19a Mitja Marató Ciutat de Terrassa 2018

Categoria Masculina

Carles Castillejo 1:03:55 Club ADIDAS
Mourad El Bannouri 1:06:08 C.A. LA SANSI
Abderrahim El Jaafari 1:06:47 CORNELLÀ ATL.
Halid Mhamdi 1:08:38
Juan Carlos De La Osa 1:10:09 RUN FASTER TARANCON
José Manuel Vieito Vilacoba 1:10:32 A.E. BLANCAFORT
Ali Benhmbarca 1:11:58
Carles Montllor 1:13:12 CORNELLÀ ATL.
Sergi Rodríguez Jiménez 1:13:38 RUNING SAGI
Marc García 1:13:42 CORREDORS.CAT

Categoria Femenina

Laia Andreu 1:19:59 ATLÈTIC GRANOLLERS
Vinyet Nogueró 1:24:47 ATLETESVNG
Maria Ruiz 1:27:09 TERRASSASPORTS CICLOS TRUJILLO
Montserrat Estany 1:28:03 CLUB NATACIÓ TERRASSA
Sara Prescoli 1:28:07 CLUB LA SANSI
Esther Vidal Gondon 1:30:39 CASTILLEJO&CACERES RC
Sira Angulo Jové 1:31:18
Inna Lebedieva 1:32:17
Lola Espinosa 1:34:36
Jennifer Algar 1:37:59

Classificació atletes locals:

Categoria Masculina:

Marc Garcia 1:13:42
Marc Otero 1:14:14
Jordi Romero 1:15:47

Categoria Femenina:

Maria Ruiz Peyró 1:27:09
Montserrat Estany 1:28:03
Lola Espinosa 1:34:36

Classificació per equips:

Categoria masculina

CORREDORS.CAT
A.E. BLANCAFORT
LOS MARTES CON DIOS

Categoria femenina

TEAM SPORT SPIRIT
CORREDORS.CAT
ET SEGUIM

Daniel Ratera i Lucia Prado s’imposen en la Santi Centelles de 5 km.

A les 10’15 hores es va donar la sortida a la tretzena edició de la Cursa Popular Santi Centelles, de 5km. Aproximadament un miler de persones prenien part d’aquesta cursa, on va destacar la important presència femenina amb quasi la meitat de participació.

En categoria masculina només 2 segons de temps va separar al guanyador de la cursa, Daniel Ratera,  del segon  classificat, Victor Doblas, que van lluitar pel primer lloc del pòdium en un sprint final. Daniel Ratera, cinquè classificat la darrera edició,  va marcar un crono final de 16:01 per davant de Doblas amb un temps de 16:03. A més distància, 27 segons, creuava línia de meta el tercer classificat German Prieto.

En la categoria femenina, l’arribada va ser més escalonada. La jove guanyadora, Lucia Prado, segona classificada la darrera edició, va creuar línia de meta en solitari realitzant un  crono final de 19:29. Prado va liderar la cursa des de l’inici d’aquesta. La Segona i tercera classificades van arribar més igualades, només amb 7 segons de diferència entre elles. Laura Fabra amb un temps de 20:10, Cristina Escalera 20:17.

Aquestes dues atletes van estar molt igualades durant tota la cursa.Classificació 13a Cursa Popular Santi Centelles 2018, 5 km.

Categoria masculina

Daniel Ratero 16:01 CN TERRASSA – CICLES MORENO
Victor Doblas 16:03 TERRASSASPORTS-CICLOS TRUJILLO
German Prieto 16:30 LA ANTORCHA
Marc Nieto 16:59 C.N. TERRASSA-CICLES MORENO
Oscar Abizanda 17:07 C.E. I RUN WITH LEIVA

Categoria femenina

Lucia Prado 19:29 UAT
Laura Fabra 20.10 TEAM SPORT SPIRIT
Cristina Escalera 20:17
Pepa Garcia 20:23 C.N. TERRASSA-CICLES MORENO
Txell Gimenez 20:49

Una de les novetats que ha presentat  aquesta tretzena edició de la Santi Centelles és el premi d’empreses que en aquesta primera edició ha estat per  CIRSA RUNNING CLUB

Els patrocinadors de la Mitja participen de forma directe

L’important patrocini amb el que compte l’Associació esportiva Mitja Marató Terrassa, que fan possible aquesta cursa, ha experimentat un canvi qualitatiu per la Mitja. Les diferents entitats patrocinadores s’han implicat més directament amb la Mitja, participant de forma molt activa  en les diferents curses organitzades per l’entitat egarenca. És el cas dels voluntari de la Mitja, a través de BBVA s’ha creat  el grup de voluntaris,  un equip de persones preparades i formades que assumeix aquest rol. Van debutar com a tal en la darrera edició de la curs de les Dones de Terrassa amb un important aportació a la cursa. A la Mitja, amb un major nombre d’efectiu, per les característiques pròpies de la cursa, el grup de voluntaris BBVA ha estat fonamental pel bon funcionament de la mateixa.

La presència dels voluntaris és essencial per poder dur a terme qualsevol de les curses organitzades, especialment la Mitja Marató Terrassa, motiu pel qual l’organització, l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa ( AEMMT), li dona un paper molt rellevant a aquest col·lectiu. Gràcies a l’important col·laboració amb BBVA, l’entitat financera ha creat el grup de voluntaris de la Mitja, implicant d’aquesta forma

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.