Capitans del Comerç

Josep Oliu: ‘Tenir bones idees i il·lusions és la manera de millorar la nostra economia i societat’

L’auditori de la Torre Banc Sabadell a Barcelona ha estat la presentació del llibre Capitans del Comerç (Mobil Books), del periodista i escriptor Joan Safont. Ha assistit a l’acte una nodrida representació del teixit comercial català, protagonista del llibre, i ha estat encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i el president de Banc Sabadell, Josep Oliu.

terrassa-noticies-2016-banc-sabadell-capitans-del-comerç
D’esquerra a dreta: l’editor Xavier Cambra; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el president de Banc Sabadell, Josep Oliu, i l’autor de Capitans del Comerç, Josep Safont.

Capitans del Comerç és una obra dedicada al sector del retail que forma part de la sèrie ‘Capitans’ i que es va presentar fa dos anys amb el llibre Capitans d’Indústria. El volum actual recull les històries d’una cinquantena de famílies empresàries com ara els Cottet, Novell, Querol, Santiveri i Tous, entre altres importants cognoms que amb el seu treball, esforç i perseverança han format part de la realitat comercial del país. Capitans del Comerç també vol retre un homenatge a l’empenta de tots aquells empresaris que van fer possible que el 1886 es creés a Barcelona una institució tan rellevant com la Cambra de Comerç, fent bo el tòpic tan estès que els catalans han estat i són uns bons comerciants.

En el seu parlament, Josep Oliu ha posat en valor totes aquestes empreses i generacions de famílies perquè darrere del seu èxit hi ha històries d’il·lusions. El president de Banc Sabadell ha fet èmfasi en el valor d’aquest entusiasme a l’hora d’endegar un projecte i ha conclòs que “les bones idees i les il·lusions són la manera de millorar la nostra economia i societat”.

L’editor de Capitans del Comerç, Xavier Cambra, i l’autor, Joan Safont, han recordat la història del tarannà comercial i empresarial de Catalunya. Una manera de ser caracteritzada per la capacitat de superació i la perseverança de les persones que han engegat negocis i que han sabut fer de les pedres, pans. “És necessari que el país tingui bones institucions financeres i bons polítics per afavorir el desenvolupament d’un teixit empresarial fort, però el més important és tenir bons capitans, ja sigui en el terreny comercial o industrial, i vosaltres ho sou”, ha remarcat Xavier Cambra als assistents de l’acte, on hi havia una nombrosa representació de l’àmbit comercial.

El president de la Generalitat, Carles Puidemont, ha destacat que el comerç condiciona la geografia urbana i social del país, i configura noves centralitats de les ciutats. Ha subratllat que els capitans del comerç són el millor exemple del caràcter de Catalunya per la seva capacitat d’adaptació i d’innovació respecte als canvis socials o tecnològics que es generen. També ha valorat l’actitud tossuda, dialogant i persistent d’empresaris i comerciants perquè “el batec de l’economia i del comerç són el batec del país”, i ha acabat dient que l’obligació dels governs és que la seva acció serveixi per a aquest propòsit, el del desenvolupament econòmic.

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.