Càmeres en els uniformes de la Policia

L’alcalde proposa que els agents portin càmeres en els seus uniformes com a principal mesura del nou Pla Director de la Policia Local

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha proposat que el nou Pla Director de la Policia Local, que està ultimant l’equip de Govern, incorpori noves mesures que, segons l’Ajuntament, ‘contribueixin a fer més pròxima i transparent la tasca d’aquest cos de seguretat’.

Entre aquestes mesures, destaca la proposta d’integrar càmeres en els uniformes dels agents. Aquestes, permetrien avalar que totes les actuacions del agents es fessin sempre dins de la màxima correcció i respectant els drets i llibertats dels ciutadans. En aquest sentit, Ballart manifesta que, amb aquestes mesures, ‘volem que no hi hagi cap possible ombra de dubte sobre les correctes actuacions dels agents, uns treballadors i treballadores que exerceixen les seves funcions amb gran professionalitat per garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa, i que fan unes funcions de gran vàlua’, en matèria de seguretat, vigilància, regulació del trànsit, foment de la convivència, prevenció de delictes i protecció del medi ambient, entre d’altres funcions determinades per la Llei.

Així doncs, l’objectiu del nou Pla Director és el de redefinir la Policia Local cap a un nou model més pròxim a la ciutadania i amb major dimensió social i educativa, dintre del seu paper de garant dels drets i llibertats de la ciutadania. Per realitzar-lo, s’ha analitzat la situació actual del cos, avalant-ne les oportunitats i les febleses, per actualitzar les funcions i l’estructura del cos sota els criteris d’una major proximitat amb la ciutadania i les entitats ciutadanes.

Amb això, es vol definir les àrees de millora i programar les mesures d’actuació, com la del redimensionament de la plantilla, que augmentaria en 50 efectius en els propers 10 anys. A més, també es vol crear un Pla de Formació perquè el cos disposi dels recursos formatius necessaris per avançar cap al nou model policial. Pel que fa al GIP, un dels punts més delicats, queda integrat amb la Divisió d’Unitat Centralitzada (DUC), que també integra les unitats de trànsit i la policia ecològica.

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

1 comment

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.