Ballart presenta l’estructura política del nou govern municipal

Cinc tintents d’alcalde per reforçar l’atenció als diferents cicles de la vida de les persones i la promoció econòmica

El nou alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presentat el nou cartipàs municipal per al mandat 2019-2023 l’estructura política del qual tindrà cinc àrees, a més de Presidència, amb l’objectiu de reforçar l’atenció als diferents cicles de la vida de les persones, el benestar de la ciutadania i la promoció econòmica.

Així, a més de Presidència, hi haurà les àrees de Territori i Sostenibilitat; Serveis Generals i Govern Obert; Cicles de la Vida; Drets Socials; i Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat. Jordi Ballart, ha designat els següents tinents i tinentes d’alcalde: Isaac Albert (1er); Núria Marín (2ona); Lluïsa Melgares (3a); Noel Duque (4art); i Teresa Ciurana (5a). En paraules de l’alcalde, aquest cartipàs “és el reflex d’un govern municipal fort i estable. Un únic govern, basat en la confiança i la lleialtat, que treballarà unit i amb molta il·lusió i corresponsabilitat, i per a la millora i transformació de la ciutat”.

La regidoria de Presidència la regirà Jennifer Ramírez. D’aquesta regidoria dependran Premsa, Comunicació, la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, Protocol, Relacions Institucionals, Usos del Temps, i la nova regidoria de Rieres, una ferma aposta del Govern municipal que, mitjançant la creació d’aquesta regidoria, prioritzarà la transformació urbana de les rieres i la relació amb les altres administracions per abordar aquesta prioritat.

Dins de Presidència hi haurà també Plans i Projectes de Ciutat, que portarà Isaac Albert. L’Àrea de Territori i Sostenibilitat la dirigirà la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares que portarà a més les regidories de Mobilitat, Trànsit i Transport; Neteja i Residus; Habitatge i Rehabilitació; Accessibilitat; i Aigua. Dins d’aquesta àrea, Carles Caballero portarà la regidoria d’Arquitectura i Urbanisme; i la de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia. Raúl Ibáñez regirà Manteniment Urbà, Parcs i Jardins; i també Obres Públiques. Xavier F. Rivero encapçalarà les regidories de Via Pública, Seguretat i Protecció Civil. La tinenta d’alcalde Núria Marín dirigirà l’Àrea de Serveis Generals i Govern Obert. Marín portarà directament les regidories de Serveis Econòmics; Organització i Recursos Humans; Gestió Tributària i Recaptació; Serveis Jurídics; Contractació; Patrimoni; Atenció Ciutadana; i Serveis Funeraris i Cementiri.

Dins de l’Àrea de Serveis Generals i Govern Obert, hi haurà la regidoria d’Estructura Territorial, Districtes i Equipaments, que portarà Noel Duque; i també la de Transparència i Qualitat i la de Tecnologia, ambdues a càrrec d’Ona Martínez.

Teresa Ciurana serà la tinenta d’alcalde que dirigirà la nova àrea de Cicles de la Vida, que es crea amb l’objectiu d’atendre tots els cicles de la vida de les persones – néixer, créixer i envellir- i relligar tots els serveis municipals que donen servei a aquests cicles. Dins d’aquesta àrea hi haurà la regidoria d’Infància i Adolescència; la de Joventut; i la d’Adultesa i Famílies (regides per Ona Martínez); la de Gent Gran (a càrrec de Mónica Polo); la d’Educació (que portarà directament Teresa Ciurana); i la de Qualitat Democràtica (Ona Martínez). Noel Duque serà el tinent d’alcalde que estarà al capdavant de l’àrea de Drets Socials, i dins d’aquesta àrea portarà directament la regidoria de Serveis Socials i Ocupació (des de la qual es treballarà per vincular els serveis socials amb l’ocupabilitat de les persones, posant èmfasi en l’empoderament de la ciutadania); com també la nova regidoria de Benestar Animal. Com a regidories incloses en l’àrea de Drets Socials, també hi haurà Polítiques de Gènere (que portarà Núria Marín); LGTBI+ (que regirà Jennifer Ramírez); Habitatge Social (a càrrec de Lluïsa Melgares); Solidaritat i Cooperació (Teresa Ciurana); Ciutadania, Convivència i Drets Humans (Teresa Ciurana); Salut (Mónica Polo); Capacitats Diverses (Lluïsa Melgares); i Normalització Lingüística (Teresa Ciurana). El tinent d’alcalde Isaac Albert dirigirà l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. Les regidories que portarà directament Isaac Albert són les de Projecció de la Ciutat; Relacions Internacionals; Indústria i Polígons; Empresa; Ocupació i FP; i Consum. Dins d’aquesta àrea, hi haurà la regidoria de Cultura (Rosa Boladeras); Esports (Miguel Ángel Moreno); Universitats (Pep Forn); Turisme (Pep Forn); Comerç i Mercats (Jennifer Ramírez); Projectes Audiovisuals (Pep Forn); i Economia Social i Innovació. (Pep Forn).

Aquesta estructura política comptarà amb una figura de nova creació, la de Coordinador General. Isidre Colás, actual director dels Serveis Jurídics i Secretaria General de l’Ajuntament, ocuparà aquest càrrec.

Author: Ajuntament de Terrassa

1 comment

Una regidoria de Rieres? Per tapar la riera? Aquest senyor ha vist les crescudes de la nostra riera. Des del punt de vista del risc geològic es un perill enorme. Promeses polítiques inabastables. Una mica de seny si us plau.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.