AVAN vol 1000 participants en la cursa pel Parkinson

AVAN vol aplegar 1.000 participants en la II edició d’aquesta Cursa i Passejada solidària a benefici de les persones afectades per Parkinson

En el marc del Dia Mundial del Parkinson, AVAN organitza la II edició de la Cursa i Passejada solidària a Terrassa. Un esdeveniment esportiu però també solidari que té com a principal objectiu donar visibilitat a les persones afectades per Parkinson.

En aquest sentit, seran els propis afectats els que inaugurin la passejada/cursa cadascú amb el ritme que pugui. Els acompanyaran tots aquells participants amants del running que vulguin solidaritzar-se amb aquesta causa de l’AVAN.

La cita serà a Terrassa, el diumenge dia 9 d’abril a les 10 del matí a la Plaça de la Cultura. Les inscripcions i recollida de dorsals es poden fer a la seu d’AVAN Terrassa, a Decathlon Terrassa els dies 1 i 8 d’abril i el mateix dia de la cursa a partir de les 9 del matí a la Plaça de la Cultura.

El programa matinal inclou la cursa i passejada a les 10h, sorteig de regals, classe de zumba, ball country i actuacions de diferents grups musicals fins a les 14h.

Què és el Parkinson?

La malaltia de Parkinson és una malaltia neurodegenerativa, és a dir, crònica i progressiva. Afecta el sistema nerviós central, concretament a les estructures del cervell encarregades del control i de la coordinació del moviment, així com del manteniment del to muscular i de la postura.

Els principals símptomes són: tremolors, rigidesa muscular, lentitud o dificultats per iniciar el moviment i trastorns de l’equilibri. També hi ha qui té problemes de parla i de la veu. Aquests símptomes no són permanents, apareixen i desapareixen, el que provoca en la persona afectada un sentiment de gran dependència i indefensió. Només el 70% de les persones afectades per Parkinson tremolen, caracteritzant-se per ser un símptoma de repòs. AVAN ofereix diferents teràpies i serveis per a les persones afectades.

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.