Any nou, noves taxes

Els preus d’alguns impostos pugen amb la benvinguda al 2014 i s’avancen els terminis de pagament

Terrassa té des d’aquest 1 de gener de 2014 impostos més elevats que el 2013. Amb l’arrencada del nou any també s’ha donat la benvinguda a una pujada d’algunes taxes que obligaran a rascar-se la butxaca als ciutadans.

Per començar, l‘IBI -l’Impost sobre Béns Immobles-, l’impost corresponent al sistema tributari local espanyol, pujarà fins a un 1,5%. En aquest sentit, qui ho aboni aplaçadament, ja no es carregarà al seu compte el dia 28 de febrer, sinó que s’efectuarà el 31 de gener.

El preu de l’impost d’activitats econòmiques i plusvàlua també augmenta ja que s’ha suprimit gran part de la seva bonificació.  Per l’herència d’una finca també caldrà pagar més ja que també s’ha anulat la bonificació universal del 95%, i ara es tindrà en compte el valor del sòl.

També ha augmentat la taxa de residus fins un 2%.  Les taxes pels guals i pels aparcaments de zona blava també s’encareixen a la zona del Passeig i del Raval. En aquest mateix sentit, si anular una multa fins ara costava 4,5 euros, a partir de l’1 de gener ja val 5 euros.

 

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.