Alfredo Vega: ‘O sumem la indústria o ens quedarem fora de joc’

La indústria viu una auténtica revolució tecnológica

Orbital 40 va ser creat per donar resposta al repte de consolidar i potenciar un ecosistema d’innovació a Terrassa

La innovació, el famós I+D és fonamental per fer front el futur de les empreses i dels llocs de treball. Ho sabem molt be els empresaris i emprenedors que han hagut d’actualitzar els seus sistemes productius amb imaginació i tecnologia punta. Vivim una autèntica revolució tecnològica que suposa un canvi de paradigma en la forma d’abordar la fabricació, el sector del comerç i altres serveis i, el compromís de l’Ajuntament de Terrassa per ajudar a aquest desenvolupament “és total, al 100%” –segons va comprometre’s l’Alcalde de Terrassa, Alfredo Vega en l’entrevista que concedí a Terrassa Noticies.

“O ens posem al dia i tractem de sumar-nos a aquesta revolució o ens quedarem fora de lloc” –va afegir Vega.

L’entrevista va tenir lloc a Orbital 40, que és la denominació que va rebre el conveni entre Ajuntament de Terrassa, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre Tecnològic Leitat per donar impuls al Parc Científic i Tecnològic de Terrassa.

Orbital 40 doncs, va ser creat per donar resposta al repte de consolidar i potenciar un ecosistema d’innovació a Terrassa, un entorn innovador i de futur, perquè 50 empreses podessin trobar suport al seu creixement  mitjançant la cooperació, la col·laboració, les aliances, la innovació i la interacció entre elles.

“Som una ciutat gran, atractiva per totes aquestes empreses al voltant del coneixement” –va dir Vega qui afegí que “tenim una aposta en aquest sentit: El segon campus més potent de tot Catalunya i una tradició empresarial potent.”

Ho demostra que fa set dies Terrassa acollís els Serious Games, videojocs que tenen com a finalitat principal la formació per sobre de l’entreteniment, que varen serinaugurats pel regidor d’Innovació i Universitats, Adrián Sánchez amb l’objectiu de sensibilitzar el teixit empresarial terrassenc sobre els avantatges que comporta l’adopció de tecnologies vinculades a la Indústria 4.0.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie «¿Extraterrestres?» a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.