Frío cabalgata de reyes

Activats els dispositius per fer front a les baixes temperatures

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa diferents dispositius per fer front a les baixes temperatures, davant l’avís de risc del CECAT.

Davant la possibilitat de risc per baixes temperatures que ha alertat el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), l’ajuntament ha posat en marxa els dispositius necessaris. Els serveis municipals implicats,  Protecció Civil, Policia Municipal i Serveis Socials, estan preparats per actuar, independentment s’activi o no els plans d’emergència. Les persones prioritàries del protocol són persones grans, fràgils o vulnerables, especialment majors de 75 anys, persones amb circumstancies socials d’aïllament, solitud, o persones en situació d’infrahabitatge.  Els centres cívics de la ciutat també estan preparats per si fos necessari alguna acollida a gran escala en cas d’emergència.

El protocol d’actuació

El protocol d’actuació en cas de risc preveu que els Serveis Socials elaborin llistes de persones vulnerables a partir de l’aplicatiu informàtic que aquest servei actualitza permanentment a partir del seu contacte amb els usuaris. Aquestes dades es combinen amb el cens de persones en situació d’infrahabitatge. A partir d’aqui, la Policia Municipal i Creu Roja visiten aquestes persones per a comprovar les necessitats a cobrir (acollida, allotjament, alimentació, mobilitzar serveis de salut, etc i quan cal es demana l’activació dels llits d’emergència del servei d’allotjament d’urgència i acollida nocturna.

Pel que va a la seguretat a la via pública, el servei de Gestió de l’Espai Públic compta amb una reserva de 50 Tm de sal per a utilitzar en cas de gelades importants i manté diferents contenidors en punts estratègics de la ciutat. D’altra banda, els panells informatius a les entrades de la ciutat informaran de la possibilitat de formació de gel a la calçada si baixen més les temperatures

 

 

 

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.