Frío cabalgata de reyes

Activat el Pla d’Emergència municipal en fase d’alerta pel fred

Segons el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), aquesta nit i demà les temperatures a Terrassa podrien baixar per sota dels -5ºC.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha signat un decret activant el Pla Bàsic d’Emergència Municipal en fase d’alerta, arran la previsió de descens de temperatures en les properes hores. Segons el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), aquesta nit i demà les temperatures a Terrassa podrien baixar per sota dels -5ºC. El protocol de fred ja s’ha posat en marxa, amb visites a persones en condicions habitacionals precàries i/o situació vulnerable.

L’activació del Pla d’Emergència implica la convocatòria del Comitè d’Emergència, informar els ciutadans de l’evolució de la situació, la distribució de sal per desgel per part dels serveis de manteniment als llocs on sigui necessari, i l’atenció especial a les persones amb indefensió i vulnerabilitat social.  Així mateix, els centres d’acollida d’urgència ja estan activats.

Coordinació d’organismes

La coordinació de l’emergència s’està portant des del servei de Protecció Civil. El Comitè d’Emergència ja ha estat convocat preventivament. Aquest comitè, presidit per Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, aplega els responsables tècnics de tots els serveis municipals implicats en la gestió d’emergències (Protecció Civil, Policia Municipal, Salut, Serveis Socials, Gestió de l’Espai Públic, Mobilitat, etc).

 

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.