Programa industria - trabajo

A la indústria de Terrassa li falta molt per ser intel.ligent 4.0

Presentació del programa Terrassa 4.0 d’Orbital 40

L’Ajuntament de Terrassa, Orbital 40, Leitat i Euncet han presentat l’estudi realitzat sobre l’evolució en la implantació 4.0 a la nostra indústria

L’Ajuntament de Terrassa, impulsa el Terrassa 4.0 un projecte per accelerar el sector industrial

Estudi de la incorporació de les tecnologies vinculades a la indústria 4.0 en les empreses de Terrassa

Aquesta setmana es presentava a la sala d’actes Qu4drant.0 al Vapor Gran, el projecte amb les dades aconseguides a l’estudi de 50 empreses terrassenques, per saber el nivell d’implantació de les noves tecnologies al sector empresarial terrassenc, als processos de producció, la recollida de dades en els processos i la implantació actual a l’empresa. A la presentació ha participat el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Manuel Giménez, i el regidor d’Universitat i Innovació, Adrián Sánchez, que ha fet la cloenda de l’acte.

Fàbriques Intel.ligents

L’estudi realitzat per Euncet Business School i presentat a la ponència per Xavier Pi I Palomés, de la Comissió Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya, ha deixat en evidència la urgència de les empreses i indústries del parc terrassenc, en adaptar els seus processos a les noves tecnologies 4.0 per aconseguir ser més competitives mundialment. La gestió de les dades, l’optimització de processos i l’estalvi energètic a la producció, o la impressió 3D entre d’altres, requereixen de formació d’última generació, la robòtica col.laborativa o la monitorització i control remot ja són un fet que cal tenir en compte i implementar a la nostra indústria i empresa.

Què ha de fer l’empresari?

La ràpida evolució exponencial de la digitalització en tots els procesos obliguen a l’empresari a colaborar directament amb el seu client i ara també amb els mateixos competidors, per aconseguir el guany i avanç de tots. ‘Cooempendre’, o ‘coolaborar’ són sistemes de treball imprescindibles en aquesta nova era empresarial globalitzada i digitalitzada on les dades van per endavant, si volem aconseguir que les nostres empreses siguin més competitives en l’àmbit global, no tan sols a nivell industrial, sinó també amb la participació de tots els actors, administracions, formació, enginyeries, informàtics i operaris. Crear grups de treball empresarials, pel seguiment i acceleració i millora del procés productiu, creant pilots, primer per desenvolupar grans projectes conjuntament.

La cooperació i l’entesa entre IT i OT a cada factoria, serà de vital importància per l’avanç de la nostra indústria i cal triplicar els esforços, el llenguatge 4.0 serà obligatori per a totes les empreses i empresaris, redefinint els perfils professionals existents fins ara, adaptant les estructures i organigrames al 4.0. L’empresari ha de ser un Empresari 4.0 ser, pensar, fer com un empresari de nova generació, de la nova era.

Cal córrer si no volem patir les conseqüències, al nostre entorn més pròxim, però cal córrer tots plegats, tots a una, cooperant i col.laborant i sense ofegar-se, per escurçar l’avanç que ja ens porta la competència, no ens oblidem en un mercat totalment globalitzat.

Taula rodona i debat obert: Impacte de la indústria 4.0 en la competitivitat

En acabar la Directora de Serveis d’Innovació i Universitats Esther López Cibantos, ha obert un torn de consultes i taula rodona amb Glòria Serrano, Directora Relacions Institucionals de Leitat i Mauricio Echeverría Aristegui, Industry 4.0, IoT & Advanced Analytics IThink de l’UPC.

Author: Yo soy Manel Okey

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.