Frío cabalgata de reyes

L’onada de fred ja és aquí

Les temperatures baixaran bruscament a partir d’avui, amb l’arribada d’una onada de fred que manté en alerta a les administracions.

Aquest cap de setmana s’ha experimentat una baixada paulatina de les temperatures però el plat fort arribarà entre avui i demà, dimarts, fins al divendres. La baixada prevista de dimarts serà entre 7 i 10 graus. A les cotes altes del pirineu les temperatures poden arribar a 20 graus sota zero.

El Servei Metereològic de Catalunya ha fet un preavís de situació de risc per la baixada, considerant que es tracta l’onada de fred més intensa dels darrers cinc anys. A més, es preveuen fortes pluges, vent i seran possibles episodis de nevades a costes mitjanes i baixes. De complir-se aquestes previsions, efectivament, serà la setmana dels barbuts, la més freda de l’any.

Davant d’aquesta situació, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha publicat un seguit de consells previsoris per passar la setmana, com tenir un transitor, una reserva mínima de medicaments, revisar l’estat dels aparells de calefacció i els vehicles i, en cas de viure a zones aïllades, disposar d’una reserva mínima d’aigua.

 

Predicció d’avui i demà

Font: Meteocat.

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.