Maria Sirvent

15 policies presenten una querella contra Maria Sirvent

 

15 agents de la Policia Local han presentat una querella contra la regidora de la CUP per unes declaracions que va realitzar en el ple de juliol

La CUP es mostra tranquil·la respecte al tema i qualifica la denúncia de ‘fantasma’

Quinze agents de la Policia Local de Terrassa han interposat una querella contra la regidora del grup municipal de la CUP, Maria Sirvent, per un delicte d’injúries i calumnies, arran d’unes declaracions de la regidora durant el ple municipal de juliol de l’any passat. Sirvent va rebre la notificació de la denúncia a principis del mes passat i l’acte de conciliació tindrà lloc el proper 22 de gener.

Segons el comunicat de la CUP, la denúncia d’aquests agents de la policia ‘es limita a la seva opinió i motivació personal i en cap cas ve avalada ni relacionada amb el conjunt de la Policia Local de Terrassa’.

Sirvent, en declaracions a Terrassa Notícies, ha explicat que la denúncia ve arran de dues propostes que va presentar en el ple de juliol en relació a la ‘llei mordassa’ i sobre la dissolució del Grup d’Intervenció Especial (GIE). En aquest sentit, la regidora ha explicat que va donar alguns exemples de repressió que hi ha hagut a la ciutat i ha defensat que ‘les frases per les quals se’m posa aquesta querella han estat aprovades per la majoria dels regidors’.

Sobre els GIE, la formació ha afirmat que ‘per la nostra campanya favorable a dissoldre els GIE, un nucli d’agents locals va començar a maniobrar en contra de la CUP’. A més, han manifestat que ‘en el seu moment es van adreçar a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per a què aturés la nostra activitat política’.

Tot i així, la CUP es mostra tranquil·la respecte a la querella, manifestant que les intervencions de la regidora Sirvent ‘són en general educades i respectuoses’ i qualifica la denúncia com a ‘fantasma’.

Finalment, ha donat suport a la creació d’un Front Comú ‘per acabar amb els abusos policials i la sensació d’impunitat que acompanya al GIE’, en el que diferents col·lectius i moviments socials desenvoluparan una campanya durant aquest mes per qüestionar el model policial de la ciutat.

Fotografia: Víctor Valle

 

Author: SUM Noticias

Tu propio canal de noticias

4 comments

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.